Durva mocskolódás közepette vonult végig egy palesztin zászlós konvoj London zsidó kerületein
Boris Johnson reakciójában kijelentette, az antiszemitizmusnak nincs helye a brit társadalomban
Durva mocskolódás közepette vonult végig egy palesztin zászlós konvoj London zsidó kerületein

Forrás: Twitter/Jewish News

2021. 05. 17.
Négy embert őrizetbe vett a rendőrség, miután a hétvégén London zsidó kerületein palesztin zászlókkal kidekorált konvojból durva, erőszakos mocskolódásokat ordibáltak palesztinpárti demonstrálók. Boris Johnson miniszterelnök határozottan elítélte az incidenst, és kijelentette, az antiszemitizmusnak nincs helye a brit társadalomban.

A videón palesztin zászlókkal teletűzdelt autók hajtanak keresztül zsidók által lakott területeken dudálva, és azt ordibálva: “B...tok meg zsidókat, az anyáikat, erőszakoljátok meg lányaikat." Megrázó képsorok.

A londoni rendőrség vasárnap bejelentette, négy embert őrizetbe vettek egy videó miatt, amit palesztinpárti tüntetők antiszemita szlogeneket ordítanak, miközben a brit főváros zsidók lakta kerületein hajtanak keresztül konvojban. Az elkövetőket faji szempontból súlyosbított közrendbeli bűncselekményekkel vádolják. 

„Ez a viselkedés teljesen sokkoló, és nem fogjuk tolerálni. Megértem, hogy ez jelentős aggodalmat okozott a közösségen belül, és estén extra járőröket is vezényeltük a St. John's Wood és a Golders Green területekre”

- közölte a rendőrfelügyelő közleményében.

A Community Security Trust zsidó biztonsági szervezet szerint az incidensnek köze van a londoni Izrael-ellenes palesztin tüntetésekhez. 

Boris Johnson brit miniszterelnök határozottan elítélte az incidenst. 

“Az antiszemitizmusnak nincs helye társadalmunkban. Így sávuot ünnepe előtt kiállok a brit zsidók mellett, akiknek nem kellene elvidelni olyen szégyenletes rasszizmust, melynek ma szemtanúi voltunk"

 - írta tweetjében.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, miközben a Hamasz palesztin terrorszervezet izraeli és gázai civilek ellen követ el háborús bűnöket, az európai nagyvárosokban, Londonban, Párizsban és Berlinben többezres tömegek vonultak fel Izrael-ellenes rigmusokat skandálva és izraeli zászlókat gyalázva. 

(Times of Israel/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!