Lemond a BLM sokat kritizált társalapítója, Patrisse Cullors
Lemond a BLM sokat kritizált társalapítója, Patrisse Cullors

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 05. 28.
Lemond a Black Lives Matter szervezet marxista társalapítója, Patrisse Cullors, miután ő és szervezete is széles körben heves kritikát kapott az erőszakba forduló zavargások és Cullors ingatlanügyletei miatt, melyekkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy BLM-es forrásokat használt fel hozzájuk.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

A rasszizmus és "fehér felsőbbrendűség" ellen küzdő szervezetet Patrisse Cullors alapította meg 2013-ban Alicia Garzával és Opal Tometivel közösen, de közülük jelenleg már csak Cullors aktív benne.

A BLM nevében szervezett tüntetések nyomán számtalan amerikai és európai városban elszabadult az erőszak, gyújtogatásokra, vandalizmusra, sőt gyilkosságokra is sor került, miközben a rendőrséget állították be abszolút agresszornak, anyagi támogatásának megvonását követelve.

Az alapító elmondta, hogy azért lép ki a Black Lives Matter Globális Hálózatából, hogy összpontosítson hamarosan megjelenő második könyvére, az "Egy abolicionista kézikönyvére", valamint a fekete történeteket bemutatásával kapcsolatos megállapodásra a Warner Bros-szal.

Cullors az AP hírügynökségnek leszögezte, hogy lemondását több mint egy éve tervezi, és semmi köze nincs azokhoz a vádakhoz, amelyek szerint a szervezethez beérkező adományokkal visszaélve vásárolta volna meg ingatlanait. 

"Ezek jobboldali támadások voltak, amelyek megpróbálták elhitelteleníteni, és nem az alapján működök, hogy a jobboldal mit gondol rólam."

Ahogy arról korábban beszámoltunk, áprilisban a New York Post cikke nyomán komoly kritikát vont maga után a Black Lives Matter szervezet marxista társalapítója, Patrisse Khan-Cullors döntése, mellyel újabb, 1,4  millió dolláros házat vásárolt egy főként fehérek által lakott területen. Ezzel az általa csak Amerika területén vásárolt ingatlanainak értéke elérte a 912 millió forintos összeget. 

Többekben elvetődött a kérdés, hogy a BLM adományok dollártízmilliói vajon mire mennek el?Nem világos, hogy a nő a szervezettől kapta-e pénzt, vagy saját vagyonából építi ingatlanbirodalmát.

A hír kapcsán saját támogatói többek között szemére vetették, hogy "nem igazi marxista, csaló, a feketék helyzetén nyerészkedik", és "van képe" fehérek lakta környékre költözni.

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!