Atlanta polgármestere: Több kárt okozunk egymásnak, mint a rendőrség nekünk
A 8 éves kislány életét is követelő, több hete tartó utcai erőszak kicsapta a biztosítékot
Atlanta polgármestere: Több kárt okozunk egymásnak, mint a rendőrség nekünk

Atlanta polgármestere(Forrás: Youtube/11Alive)

2020. 07. 07.
Szükségállapotot hirdetett, majd behívta a Nemzeti Gárda 1000 katonáját Georgia republikánus kormányzója, Brian Kemp, miután Atlanta demokrata polgármestere, Keisha Lance Bottoms képtelen volt megfékezni a zavargásokat. Az elmúlt hetekben a "rasszizmus elleni harc" jegyében több mint 75 lövöldözés történt a város utcáin. 

“A békés tüntetéseket veszélyes, destruktív bűnözők eltérítették. Most ártatlan georgiaiakat vettek célba, lőttek le, hagytak meghalni. Gátat kell szabni a törvénytelenségnek, és helyre kell állítani a rendet a fővárosunkban.”

- szögezte le a kormányzó.

Atlanta polgármestere, Keisha Lance Bottoms kemény kritikával illette a helyi közösséget még vasárnap, miután a szombati napon fegyveresek egy csoportja rálőtt egy, a közelükben elhajtó autóra, és a 8 éves afroamerikai Secoriea Turnert halálosan megsebesítette. Az incidens egy a „tüntetők” által leégetett Wendy’s gyorsétterem mellett történt, ahol múlt hónapban rendőri brutalitás nyomán életét vesztette egy másik fekete áldozat, Rayshard Brooks. Nem sokkal később az utcákon elszabadult az erőszak.

A George Floyd ügy kapcsán kirobbanó országos tüntetések hamar zavargásokba, fosztogatásokba, és erőszakhullámba torkolltak. A rendőrség rendszerszintű rasszizmusáról és brutalitásáról, a fehér felsőbbrendűségről szónoklók egy része lánga borította Amerika nagyvárosait, és már nem csak a rendőrök és a fehérek, de több esetben fekete sorstársaik ellen is fordultak éjszakai lövöldözések keretében.

Bottoms polgármester egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a kislány gyilkosai gyávák, illetve leszögezte: ezt most nem lehet másra kenni, a közösség a felelős, ami nagyobb károkat okoz önmagának, mind a rendőrség. Hozzátette: a mozgalmat senki nem fogja komolyan venni, ha ilyen eszközökhöz nyúlnak a "tüntetők".

“Ami sok az sok… Ennek véget kell vetnünk. Több kárt okozunk egymásnak, mind a rendőrség nekünk. Az elmúlt hetekben több, mint 75 lövöldözés volt a városban. Erről nem az atlantai rendőrség tehet. Arra kérem önöket, tiszteljük meg a kislányt életét azzal, hogy ha tudják ki a felelős, adják fel őket.

 

Ahogy azt a Seatlle anarchista zónájában kialakult eseményekkel kapcsolatban is megírtuk korábban: egyre több polgár és polgármester kezd rájönni arra, hogy a rendőrség kivonása az egyenletből nem jó ötlet: csak a bűnözés és az erőszak elharapódzásához vezet.

(Daily Wire)
 

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook-oldalunkon megteheti:

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!