Marxista BLM-alapítóval kezd „fekete-tartalmak” gyártásába a Warner Brothers 
Patrisse Cullors többéves szerződést írt alá a vállalattal
Marxista BLM-alapítóval kezd „fekete-tartalmak” gyártásába a Warner Brothers 

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 10. 28.
Több évre szóló szerződést írt alá a Warner Brothers Television Group a Black Lives Matter (Számítanak a Fekete Életek) társalapítójával és igazgatójával, Patrisse Cullorsszal, melynek keretében "fekete-perspektívát" bemutató televíziós és illetve online tartalmakat gyárt majd nekik.

A 36 éves Cullors, aki önmagát „képzett marxistaként” jellemzi a társaság minden felületén, többek között öt csatornáján és online felületein egyaránt fekete társadalmi témájú tartalmakért felel majd. Az aktivista a Black Lives Matter üzenetét felerősítő dokumentumfilmeket, drámákat, vígjátékokat és gyermekek, fiatal felnőttek és családoknak szóló animációs sorozatokat készít majd.

Hogy mi is ez az üzenet és mit képvisel a szervezet? A Black Lives Matter szervezetet három fiatal afroamerikai aktivista  – Alicia Garza, Patrice Cullors és Opal Tomati hívta életre 2013-ban a rasszizmus és a feketék ellen irányuló úgynevezett "rendszerszintű erőszak elleni harc" jegyében, azonban később jóval több ügyet is zászlójukra tűztek. Cullors egy 2015-ös interjúja során kijelentette:

„képzett marxisták vagyunk. Abszolút jártasak vagyunk az ideológiai elméletekben”.

Ideológiai alapvetésében jelen van tehát a szocializmus, marxizmus, az LMBTQ+ támogatása és masszív Izrael-ellenesség. Az elmúlt közel fél év során feketék ellen irányuló rendőri brutalitásra fosztogatásokkal, gyújtogatásokkal erőszakkal válaszoló tüntetésekben vastagon részt vettek, beleértve a szobrok és általuk rasszistának bélyegzett kulturális termékek eltörlésére tett kísérleteket is.

 A szervezet kialakulásáról és hátteréről írt korábbi cikkünket itt olvashatja el.

"A fekete hangok, kifejezetten a történelem során marginalizált fekete hangok fontos és integrált részei napjaink történeteinek. Perspektívánk … nemcsak szükséges, hanem létfontosságú is ahhoz, hogy segítsen családjaink és közösségeink számára új narratívát alkotni.”

A Warner Bros. kijelentette, azért fogott össze Cullorsszal, hogy támogassa a Black Lives Matter mozgalmat és még több lehetőséget adjon fekete producerek, írók és más tehetségek számára a kibontakozásra, mivel úgy hiszik, még mindig nincs kellő számú színesbőrű alkotó a kamerák mögött, és ezen változtatni kell az egyenlőség jegyében.

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!