Lehet-e egy magyar egyszerre hazafi és cionista?
Podcast-beszélgetés az Axiómán
Lehet-e egy magyar egyszerre hazafi és cionista?

Forrás: Axióma

2024. 04. 12.
Az Axióma podcast-műsorának a vendége volt Kulifai Máté, a Hetek főszerkesztő-helyettese és a Neokohn főszerkesztője, Megyeri Jonatán. Az adásban az izraeli-gázai háborúról, a nemzetközi megítélésről és a kereszténység Izraelhez való viszonyáról is szó esett. 

Hat hónap telt el a Hamasz október 7-ei véres merényletsorozata óta, és azóta is tart Izrael háborúja a gázai övezetben. Hol tart jelenleg a válaszul megindított gázai offenzíva? Meddig számíthat még Izrael az Egyesült Államok támogatására? Milyen szerepet játszott Irán a konfliktus kirobbantásában? Többek között ezekről esett szó az adásban. 

A műsor második felében a konfliktus nyomán tovább erősödő zsidó-keresztény kapcsolatok is szóba kerültek, hogy vajon a kereszténység számára miért fontos Izrael, hogyan látják a próféciákat a zsidó állammal kapcsolatosan, és felmerült a kérdés, hogy vajon egy magyar hazafi lehet-e egyben cionista is. 

A teljes beszélgetést itt hallgathatják meg:

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!