"Krisztusé vagyok" - macsétával rontott rá bátyja egy ugandai férfira, amiért Mohamed helyett Jézust választotta
A keresztény férfi csodával határos módon túlélte a brutális támadást
"Krisztusé vagyok" - macsétával rontott rá bátyja egy ugandai férfira, amiért Mohamed helyett Jézust választotta

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 07. 21.
Macsétával rontott rá keresztény testvérére egy muszlim férfi Kelet-Ugandában, miután az felvállalta, hogy ezentúl nem Mohamed, hanem Jézus követője. A 39 éves Abudlawali Kijwalo, aki hithű muszlim sejkek és haddzsik (mekkai zarándokok) családjából származik éppen marháit legeltette, amikor testvére színvallásra kényszerítette. A férfi csodával határos módon túlélte az incidenst.

Kijwalo szerint családja több ízben figyelmeztette, ne merjen keresztény zenét hallgatni, vagy kimondani, hogy Jézus Krisztus az ő Ura és Szabadítója. 

"Még mindig muzulmán vagy, vagy most keresztény?"

- szögezte neki a kérdést az ominózus napon muszlim testvére, mire ő hezitálás nélkül, azonnal rávágta: 

"Krisztusé vagyok."

Kijwalo elmondta, hogy erre bátyja egy macsétát húzott ki a hosszú köntöse alól, és fejbe vágta vele. A testvér elsétált, valószínűleg abban a hitben, hogy megölte keresztény testvérét a súlyos vérzést okozó seb miatt.

Egy falusi vén szemtanúja volt a támadásnak, és felvette a kapcsolatot az mentőkkel, akiknek sikerült időben ellátni a férfit. Kijwalo azóta bujkál, féltve az életét.

A friss hívő elleni támadás csak a legújabb az ugandai keresztényekkel szembeni üldöztetések sorában. A kelet-afrikai országban évek óta zajlanak a keresztények elleni muszlim támadások.

A hónap elején egy nő Uganda keleti részén, aki nemrégiben keresztény hitre tért, kórházba került, miután muszlim apja és családtagjai rátámadtak, és mérget itattak vele. Anyja figyelmeztette, hogy családja meg fogja ölni, amiért Jézusnak szentelte életét. Júniusban egy 70 éves pásztorral végzett hite miatt az országban radikális muszlimok egy csoportja. A férfi 17 gyülekezetet felügyelt a régióban. 

Uganda alkotmánya és más törvényei biztosítják a vallásszabadságot, ideértve a hit megosztásának és az egyik hitből a másikba való áttérés jogát - jegyezte meg az MSN.

A muszlimok Uganda népességének csupán 12 százalékát teszik ki, és főleg az ország keleti területein élnek. A keresztények alkotják a lakosság 84 százalékát. 

A World Watch Monitor keresztényüldözés-figyelő szervezethonlapján megjegyzi:

"A Kongói Demokratikus Köztársaságban gyökeret vert egy iszlamista lázadó mozgalom, amely felbátorította az ugandai radikálisokat, hogy fokozzák a keresztényekre nehezedő nyomást."

 

 

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!