Közepes erősségű földrengés volt Romániában, Békéscsabán is érezni lehetett
Tegnap késő este újabb földmozgás történt
Közepes erősségű földrengés volt Romániában, Békéscsabán is érezni lehetett

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 05. 23.
Közepes, 4,9-es erősségű földrengés történt hétfőn este Románia nyugati részén, Arad megyében, a magyar határ közelében.

A földmozgás helyi idő szerint 20 óra 46 perckor következett be 15 kilométeres mélységben, Aradtól 24, Temesvártól 45, Békéscsabától 77 kilométeres távolságra.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A földmozgás fészke Lippa körzetében, Ópálos (Paulis) település közelében volt. A földmozgást Kolozsvár térségében is érezni lehetett.

A hétfő esti romániai földrengés helyszínéhez legközelebb eső, 5,7-es erősségű földmozgás február 14-én történt az olténiai Gorj megyében, 6,3 kilométeres mélységben.

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) közölte, hogy eddig nem érkezett bejelentés esetleges sérültekről vagy jelentős anyagi kárról. Az IGSU operatív csapatai helyszíni szemlét tartottak az érintett megyékben, hogy felmérjék a keletkezett.

Hétfőn este, helyi idő szerint 21:55 perckor újabb földrengés volt Romániában, 4,2-es magnitúdóval az előző rengés közelében, Aradtól mintegy 14 kilométerre.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumba Békéscsabáról érkeztek bejelentések, de károkról nem értesültek.

Az obszervatórium szerint elképzelhető, hogy több, határ menti magyarországi településen is érezték a földrengést.

előfizetés

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!