Költöztetés és csomagolás (x)
Költöztetés és csomagolás (x)

www.visszuk.hu

2021. 01. 19.
Kétségtelen, hogy az egyik legnagyobb munka költöztetés során a csomagolás, hiszen az ember sok mindent halmoz fel az élete során, aminek jelentős részét érthetően szeretné magával vinni az új lakhelyére. Az általában nyilvánvaló, hogy a csomagoláshoz dobozokra és ragasztószalagra van szükség, de emellett további csomagolóanyagok és a csomagolás során némi rendszerezés szintén nélkülözhetetlen.

Ez egy PR cikk

 

Szelektálás

 

A csomagolás nulladik lépése, amikor eldöntjük, hogy mi az, amit nem fogunk magunkkal vinni, hiszen ezeket teljesen felesleges becsomagolni, és jobb mielőbb megszabadulni a szükségtelen holmitól. Gondolunk itt arra, hogy a lejárt élelmiszereknek, kozmetikumoknak és a törött dolgoknak ideje a kukába kerülni, illetve a még használható, de számunkra már szükségtelen holmit eladhatjuk vagy elajándékozhatjuk.

 

Ezzel a lépéssel meglepően sok munkától kíméljük meg magunkat, szóval nem érdemes elbliccelni.

 

Törékeny dolgok csomagolása

 

Költöztetés alkalmával a törékeny dolgokra külön figyelmet kell fordítani, hiszen egy véletlen botlás is hatalmas károkat tud okozni az ilyen holmiban. Éppen ezért a csomagolás során erősen ajánlott ezekkel kezdeni, és minden egyes törékeny tárgyat alaposan bebugyolálni. Ehhez felhasználhatunk buborékfóliát, csomagolópapírt, de akár még törölközőket is, a lényeg az, hogy annyira védve legyen az adott tárgy, hogy a lehető legminimálisabb esélye se legyen a sérülésre.

 

A sérülések elkerülésére jó ötlet a saját csomagolást használni, ha még megvan persze, vagyis például a lámpákat vagy a televíziót akkor védhetjük a legjobban, ha az eredeti csomagolásában szállítjuk.

 

Nem törékeny holmi csomagolása

 

Talán a könyvek tűnnek csomagolás szempontjából a legegyszerűbbnek, hiszen formájuknak köszönhetően könnyedén telerakható velük bármilyen doboz. Azonban egy dologra még így is figyelnünk kell, vagyis soha nem pakoljunk könyvekkel túlságosan nehézre egy dobozt, mert a nagy súly cipelése könnyen sérüléseket okozhat annak, aki cipeli, nem beszélve arról, ha elejtjük a nehéz dobozt, akkor a könyvekben is károk keletkezhetnek.

 

Éppen ezért mindig szakadásmentes, jó minőségű kartonokat érdemes bevetni, és azokat csak annyira megpakolni, hogy könnyedén mozgathatóak legyenek.

 

Bútorok csomagolása

 

Költöztetésnél a bútorok legalább akkora kihívást jelentenek, mint a törékeny dolgok. Ezeket ugyanis szintén érdemes legalább fóliával becsomagolni, de előtte erősen ajánlott szétszedni annyira, amennyire csak lehetséges. Vagyis a szétszerelés során célszerű eltávolítani a bútorokról a kiálló darabokat, mint amilyenek a fogantyúk, és a polcokat, fiókokat és az ajtókat szintén jobb leszedni róluk, hogy könnyebben lehessen mozgatni a nagy és önmagában is nehéz darabokat.

 

Amennyiben te is költözködni készülsz, és profi segítséget vennél igénybe, keresd fel a Visszuk.hu csapatát, és a kérj ajánlatot a munkára!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!