Kivégeztek egy 14 éves izraeli pásztorfiút palesztin terroristák, óriási a feszültség Ciszjordániában
Egy elveszett bárány után indult, nem jött haza
Kivégeztek egy 14 éves izraeli pásztorfiút palesztin terroristák, óriási a feszültség Ciszjordániában

Forrás: X/Times of Israel

2024. 04. 13.
Nem sokkal azután hogy eltűnt, holtan találták a még csak 14 éves Benjamin Achimeirt, aki éppen egy elveszett bárány után indult, viszont a jószág nélküle tért haza. 

Fokozódik a feszültség Ciszjordániában, vagy ahogyan az izraeliek hivatkoznak rá, Júdea Szamáriában. Több összecsapás is volt a helyi zsidó és palesztin lakosok között az elmúlt napokban. 

Az izraeli hatóságok közölték, hogy pénteken a kora reggeli órákban a 14 éves Achimeir pásztorkodás közben eltűnt a Malachei HaShalom nevű farm mellől. Órákkal később, a szóban forgó elveszett bárány visszatért a farmra, de a fiú nem. 

 

A közelben található a Mughayir nevű palesztin település és nem messze a bibliai Siló települése is. 

Az izraeli hatóságok szombaton találták meg egy drón segítségével a fiú holttestét, a bejelentés szerint palesztin terroristák végezték ki, a tettesek után a rendőrség nyomozást indított. 

A tragédia kapcsán Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő azt nyilatkozta, hogy súlyos bűncselekmény volt a fiú aljas meggyilkolása, és kézre fogják keríteni az elkövetőket és azokat is, akik segítették őket. 

A rendőrség munkáját viszont nehezíti az, hogy a fiú keresése közben a helyi zsidó lakosok a közeli palesztin településen több házat és autót is felgyújtottak. Az izraeli rendőrök közbe léptek, de a helyi palesztinokkal való összecsapásban egy férfi meghalt és többen megsérültek. 

(Times of Israel)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!