Kínos jelenet a Fox News-on: belefojtották a szót a vezető elemzőbe, mert megemlítette Sorost
"Ne keverjük bele" - szólt az utasítás, amikor a bírójelölteket pénzelő milliárdosra terelődött a szó
Kínos jelenet a Fox News-on: belefojtották a szót a vezető elemzőbe, mert megemlítette Sorost

Forrás: Youtube/Fox News

2020. 09. 18.
Egészen szürreális jelenetek játszódtak le a minap a legnézettebb, amúgy konzervatív amerikai TV-csatornán, amikor az szerzőként és politikusként is ismert Newt Gingrich-t lecsavarták, miután arról beszélt, hogy Soros György miként finanszírozza évek óta a különféle baloldali ügyvédeket, és ügyészeket a választásokon. Az ügy a konzervatív oldalon is nagy vihart kavart. 

Newt Gingrich 2012-ben még a republikánus elnökjelöltségért is ringbe szállt, akkor a negyedik helyen maradt alul a végül befutó Mitt Romney-val szemben. Akit aztán Barack Obama a novemberi választáson rommá vert. Azóta Gingrich több vezető lapnál és portálon is ír véleménycikkeket, publicisztikákat, rendszeres szereplője a nagy csatornák politikai műsorainál is. Felesége jelenleg is az Egyesült Államok vatikáni nagykövete. 

Az ominózus beszélgetés a Fox News 'Outnumbered' című műsorában játszódott le, ahol a két társműsorvezető a népszerű politikai kommentátor Gingrichet kérdezte az elmúlt napok erőszakos tüntetéseiről, és az azt támogató bürokratikus rendszerről. 

"Ne keverjük bele"

A beszélgetés egy pontján a '90-es években amúgy Házelnökként is politizáló Gingrich arról kezdett beszélni, hogy Soros György az elmúlt években és különösen az elmúlt hetekben, hónapokban szisztematikusan pénzelte olyan ügyvéd-, és ügyészjelöltek választási kampányait, akik a bűncselekményeket elkövetők mellé álltak, és a rendőrség ellen szólaltak fel.

Mondanivalóját a műsor egyik társműsorvezetője, Melissa Francis azzal szakította félbe, hogy "nem gondolja, hogy Soros Györgyöt bele kellene ebbe rángatni." Gingrich meghökkent a műsorvezetői közbeavatkozáson és értetlenül azzal védekezett, hogy nyilvános adatok alapján bizonyítható, hogy Soros több millió dollárt fektetett ezekbe a kampányokba. Majd a másik műsorvezető, Marie Harf avatkozott közbe: 

- "Nem, nem tett ilyet. Egyetértek Melissával. Nem kellene, hogy Soros Györgyöt bevonjuk ebbe a párbeszédbe."

- "Rendben, akkor ezek szerint ez tiltva van." - reagált Gingrich. 

Ezután pár másodperces kínos csend után a stúdióban ülő műsorvezető folytatni kényszerült egy újabb témával az adást. 

Jól dokumentált finanszírozás

Az Outnumbered című műsort egyébként átlagosan 1,9 millió néző követte az elmúlt időszakban adásonként, ami egy kiemelt nézettségi aránynak számít a rivális műsorokhoz képest. 

Newt Gingrich a botrányba fulladó beszélgetést követően emlékeztetett arra, hogy Soros György jogi szereplők kampányába történő befektetései jól dokumentált tények - többek között a Los Angeles Times, a New York Times, a Politico, a Washington Post is cikkezett erről. A The American Mind nevű portálon részletesen is felsorolta az elemző azokat az adományokat, amelyeket Soros az elmúlt időszakban adott különböző kampányokra. 

(Breitbart, Hill, American Mind)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!