Kínai és orosz vakcinák is bekerülhetnek az uniós védettségi igazolványába
A "Covid-útlevelének" javaslat részleteit a jövő héten jelentik be
Kínai és orosz vakcinák is bekerülhetnek az uniós védettségi igazolványába

Illusztráció(Fotó: Shutterstock/ Puzzlepix)

2021. 03. 10.
Az Európai Bizottság javaslata szerint az Európai Unió elfogadná a kínai és az orosz oltóanyagot a közös védettségi igazolásban, legalábbis a Bloomberg hírügynökség értesülése szerint. A Bizottság a jövő héten mutatja be a "Covid-útlevélre" vonatkozó javaslatát.  

A dokumentum a koronavírus elleni oltás meglétét, illetve más jellegű védettséget is igazolhat majd, célja pedig az utazások megkönnyítése a nyári turistaszezonra.

Az értesülés szerint a bizottsági javaslata alapján az igazolás háromféle igazolást adhat:

- Az oltás meglétét, illetve a vakcina típusát,

- Az illető legutolsó negatív Covid-tesztjét

- Végül pedig azt, hogy az illető átesett-e már a betegségen és ebből fakadóan van már természetes védettsége.

Az igazoláson szerepelni fog az illető neve, a személyi igazolványának, vagy útlevelének a száma, a születési ideje, illetve az is hogy hány dózist kapott az adott vakcinából.

A hírügynökség forrása úgy fogalmazott, hogy az Európai Gyógyszerügynökség engedélye mellett a tagállami vészhelyzeti engedélyeket is figyelembe veszik majd az igazolás kiállításánál.

(Hetek/Bloomberg)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!