hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bezárva, kizárva: globális korszakváltást hozhat a Covid-útlevél
Az oltásigazolás rövidtávú hasznáról és hosszútávú következményeiről
Bezárva, kizárva: globális korszakváltást hozhat a Covid-útlevél

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 12. 17.
A 2020-as év jellemzésére az egyik leggyakrabban leírt szó az angol nyelvben az „unprecedented”, vagyis magyarul a „példátlan”. Ez érthető: egy körülbelül 60-140 nanométer átmérőjű tüske szorult a modern világ hangosan kattogó fogaskerekei közé.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A kizökkent idő, a befagyasztott, mozgásában korlátozott társadalom, az először Ázsiában megjelenő új, ismeretlen vírus társadalmi következményei tényleg példa nélkül álló bizonytalanságot okoztak a dolgok mindennapi működtetésében. A karantén ideje alatt a civilizáció egyik szimbóluma, a McDonald’s is bezárt, melynek újranyitását például Új-Zélandon eufórikus jelenetek követték. Az elsősorban egészségügyi kihívást jelentő állapot kezelése soha nem látott megoldásokat, többek közt hihetetlen sebességgel és hatékonysággal megtervezett oltóanyag-fejlesztést, világszintű le- és bezárásokat, utazási tilalmat és új szokásokat hozott be a köztudatba.

Most viszont, mint egy thrillerben, megint fordul a kocka: színre lép a világ megmentője, a vakcina, elindítva egy sor újabb változást. Ennek egyik eklatáns példája a társadalmak újabb törésvonala, a beoltottak és oltatlanok szembenállása.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!