"Kiábrándító kapituláció" - a legnagyobb protestáns örökbefogadási ügynökség LMBTQ-párok felé is nyit
A Bethany Christian Services több evangéliumi vezető szerint megadta magát a kultúrát megváltoztatni akaró "erkölcsforradalmároknak"
"Kiábrándító kapituláció" - a legnagyobb protestáns örökbefogadási ügynökség LMBTQ-párok felé is nyit

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 03.
Több amerikai evangéliumi vezető éles kritikával illette a legnagyobb amerikai protestáns örökbefogadási ügynökséget, a Bethany Christian Services-t, amiért az, korábbi irányvonalával szakítva, megnyitotta az örökbefogadás lehetőségét LMBTQ-párok előtt is. A döntést a kulturális nyomás előtti behódolásként írták le.

Nathan Bult, az ügynökség alelnöke reakciójában kifejtette, szerinte a Bethany Christian Services egyetlen feladatuk az, hogy meghatározzák, hogy egy család tud-e biztonságos, stabil környezet lenni az örökbefogadásra váró gyermek számára.

Al Mohler, a Southern Baptist Theological Seminary elnöke azzal vádolja az protestáns ügynökséget, hogy megadta magát a kultúrát átformálni igyekvő "erkölcsforradalmároknak".  

“Az erkölcsi forradalmárok most azt követelik, hogy minden egyén a társadalomban, minden egyes intézmény, iskola, vallási felekezet és örökbefogadási ügynökség behódoljon. Ez azonban a kapitulációt és az LMBTQ-közösség követeléseinek való abszolút megadást jelenti"

- jelentette ki Mohler, hozzátéve, hogy a Bethany Christian Services, ami eddig keresztény elveket vallott a házasságról, a családról, a szexualitásról és a nemekről,

most kész a kormánnyal való barátságért hajlandó újradefiniálni azokat, ez pedig a civilizáció újradefiniálását jelenti.

Jim Daly, a Focus on the Family keresztény családvédő szervezet Twitter-posztjában leszögezte: "Nem kellene, hogy a Bethany Christian Services-nek választania kelljen a mély meggyőződésük betartása, valamint a gyermekek és családok szolgálata között. Egyetlen kormány sem mondhatja meg egyetlen keresztény szolgálatnak sem, hogyan működjön, nem is beszélve a mély bibliai elveik megsértéséről."

Daniel Akin, a Southeastern Baptist Theological Seminary elnöke, a keresztény örökbefogadási ügynökség döntését „a kulturális nyomás előtti kiábrándító kapitulációnak” titulálta.

"A gyerekeknek apa és anya kell egy egészséges, bibliai otthonban" - tette hozzá. "Isten Igéje világos a kérdésben."

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!