Készenlétben a szárazföldi egységek: küszöbön a gázai offenzíva
Nemsokára jön a háború következő szakasza
Készenlétben a szárazföldi egységek: küszöbön a gázai offenzíva

Nemsokára jön a háború következő szakasza( Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2023. 10. 23.
Az izraeli hadsereg a harcok következő szakaszára készül, miközben az elmúlt 24 órában 320 olyan célpontra mértek csapást, amely a Hamászhoz vagy az Iszlám Dzsihád terrorszervezethez köthető. 

Izrael az ország déli részén az iszlamista Hamász terrorszervezet gázai, északon pedig a síita Hezbollah libanoni katonai célpontjait lőtte vasárnap és hétfőre virradóan – közölte az izraeli hadsereg szóvivője. 

A Gázai övezet határvidékén az izraeli egységek a harcok következő szakaszára, a szárazföldi offenzívára készülnek. 

A Times of Israel cikke szerint ezért Gázában olyan célpontokat lőttek, amik potenciális veszélyt jelentenek a támadás során. Az izraeli légierő csapást mért többek között alagutakra, ahol a Hamász és az Iszlám Dzsihád terroristái bujkáltak, megfigyelőállásokra, valamint kölönböző rakétaállásokra.

Eközben vasárnap egy, a Gázai övezetben végrehajtott rajtaütésben páncéltörő rakétával az iszlamisták megölték az izraeli hadsereg egyik katonáját, hárman pedig megsérültek. A rajtaütés célja az elrabolt és eltűnt személyekkel kapcsolatos információk gyűjtése volt. Izraelben vasárnap letartóztattak egy terroristát, aki részt vett az október 7-i mészárlásban és azóta bujkált.

Éjszaka a libanoni határon is voltak katonai műveletek, Izrael egyebek mellett meghiúsította, hogy a Hezbollah páncéltörő rakétával mérjen csapást a határ melletti Slomi falura. 

Előzőleg az északi határon egy másik támadásra készülő osztagot is megtámadtak. Egy napon belül összesen nyolc rakétakilövő csoportot, valamint egy katonai posztot, és egy Hezbollah megfigyelőállomást számolt fel Izrael. Egy magas rangú izraeli tisztviselő kijelentette a CNN-nek:

nem lesz tűzszünet annak ellenére sem, hogy megkezdődtek a tárgyalások a több mint kétszáz, október 7-én a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túsz kiszabadításáról.

(Hetek / Times of Israel / MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!