Izraeli zászlót gyalázott egy zenekar a Sziget fesztiválon - felvétel
A spanyol Tribade zenekar fellépésén történt az incidens
Izraeli zászlót gyalázott egy zenekar a Sziget fesztiválon - felvétel

Forrás: Instagram/Tribade

2022. 08. 15.
A barcelonai rapzenekar, a Tribade egy izraeli zászlót összefirkálva lépett fel a budapesti Sziget fesztiválon. A közösségi oldalakra felkerült felvételek alapján a lobogóra többek között azt írták, hogy Izrael nem létezik, Szabad Palesztinát és rajzoltak a zászlóra egy nemi szervet is.

A Tribade egy nőkből álló rap zenekar Spanyolországból, amely rendszeresen posztol a felületein palesztinpárti tartalmakat, népirtással és terrorizmussal vádolva meg Izraelt. 

 

Az I24 híradása szerint a budapesti koncertjükön az együttes tagjai filctollal kezdtek el összefirkálni egy izraeli zászlót, több vulgáris rajz és felirat mellett azt írva rá, hogy 

"Izrael nem létezik".

Tamir Wertzberger, Izrael Budapesten dolgozó külügyi koordinátora szerint az együttes egy izraeliek által lakott táborhoz osont be, és ott rongálta meg a fesztiválozók által kifeszített zászlót. 

 

A felvételt egyébként az együttes maga töltötte fel a saját Instagram oldalára.

Közleményben reagált a Sziget fesztivál

Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke lapunk megkeresésére elküldte a hivatalos közleményüket a Tribade névre hallgató zenekar akciójával kapcsolatban:

"A Sziget mintegy 30 éve olyan alapértékek mentén formálódott, mint a különbözőség elfogadása, az emberi méltóság tisztelete, az egymás iránti figyelem fontossága, az emberek és nemzetek egyenjogúsága, a béke és a szeretet jegyében.Ezeket az értékeket a mai napig valljuk és kiállunk mellettük. A Tribade nevű csapat közösségi oldalán közzétett videó olyan dolgokat közöl, melyek a Sziget számára elfogadhatatlanok és teljesen ellentétesek a fesztivál említett alapértékeivel."

"A videóban látható gyűlöltkeltő akciót maximálisan elfogadhatatlannak tartjuk és teljesen elítéljük, a jövőben pedig nem kívánunk helyt adni a zenekar produkciójának."

(I24/Twitter/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!