Sziget a Heteknek: maximálisan elfogadhatatlan a zenekar gyűlöletkeltő akciója
Többet nem hívják őket a fesztiválra
Sziget a Heteknek: maximálisan elfogadhatatlan a zenekar gyűlöletkeltő akciója

Forrás: instagram /Tribade

2022. 08. 15.
Miután egy spanyol rap zenekar antiszemita akciót hajtott végre a budapesti Sziget fesztiválon, megkerestük a szervezőket, hogy mit szólnak az incidenshez. 

Mint ismeretes, a barcelonai Tribade rap zenekar az Instagram oldalára feltöltött felvételek alapján a fellépését követően vélhetően izraeli fesztiválozókhoz osonva, azok izraeli zászlaját meggyalázták obszcén és Izrael-ellenes feliratokkal. 

Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke lapunk megkeresésére elküldte a hivatalos közleményüket a Tribade névre hallgató zenekar akciójával kapcsolatban:

"A Sziget mintegy 30 éve olyan alapértékek mentén formálódott, mint a különbözőség elfogadása, az emberi méltóság tisztelete, az egymás iránti figyelem fontossága, az emberek és nemzetek egyenjogúsága, a béke és a szeretet jegyében.Ezeket az értékeket a mai napig valljuk és kiállunk mellettük. A Tribade nevű csapat közösségi oldalán közzétett videó olyan dolgokat közöl, melyek a Sziget számára elfogadhatatlanok és teljesen ellentétesek a fesztivál említett alapértékeivel."

"A videóban látható gyűlöltkeltő akciót maximálisan elfogadhatatlannak tartjuk és teljesen elítéljük, a jövőben pedig nem kívánunk helyt adni a zenekar produkciójának."

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!