(18+) Döbbenetes tragédia: nyolcan meghaltak egy amerikai fesztiválon kirobbant pánik miatt - videó
Van egy 10 éves gyermek is az áldozatok között
(18+) Döbbenetes tragédia: nyolcan meghaltak egy amerikai fesztiválon kirobbant pánik miatt - videó

Kép Travis Scott egy korábbi koncertjéről. /Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/

2021. 11. 06.
Legalább nyolcan meghaltak, és sokan megsérültek helyi idő szerint pénteken a Texas államban rendezett, Astroworld nevű zenei fesztiválon. A halálos áldozatok nevét és korát nem hozták nyilvánosságra, Linda Hidalgo, a texasi Harris megye bírája azonban azt mondta, egyikük mindössze tízéves volt.

A helyszínen szolgálatot teljesítő mentősök szerint a pánik úgy robbant ki, hogy a tömeg elkezdett a színpad felé nyomulni a rapper Travis Scott péntek esti koncertjén Houstonban. Ekkor kezdték egymást is taposni az emberek, a pánik egyre csak nőtt, rohamosan nőtt a sérültek, áldozatok száma. 

A hatóságok tájékoztatása szerint mintegy 300 embert kellett különféle sérülésekkel ellátniuk a mentősöknek. A közösségi oldalakra olyan felvétel is kikerült, amelyen a mentősök éppen újraélesztenek egy eszméletlen embert, miközben a színpadon továbbra is zajlott a koncert. Egy másik felvételen az volt látható, hogy a koncertezők felmásznak egy olyan mentőautóra, amelyben éppen egy eszméletlen embert próbáltak elszállítani. 

 

A káoszt látva az előadó végül többször is megszakította a koncertet, és a hatóságok, biztonságiak segítségét kérte a helyzet orvoslásában. Utólag Travis Scott mély együttérzését fejezte ki a történtek miatt. 

A koncerten a becslések szerint 50 ezren vettek részt. Az eset után azonnal lemondták a kétnapos rendezvényt. 

(BBC/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!