Füstbomba és egy hosszú lista meggyilkolt francia nőkről: újabb tüntetés Cannes-ban
Ezúttal a szexmunkások meggyilkolása ellen tiltakoztak
Füstbomba és egy hosszú lista meggyilkolt francia nőkről: újabb tüntetés Cannes-ban

Forrás: Youtube/Guardian

2022. 05. 23.
Ez már a második alkalom, hogy nyíltan tüntettek Cannes-ban. 

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Először egy fekete ruhás nő rántotta le magáról ruháját, testén pedig nagy betűkkel volt olvasható, hogy

„Hagyjátok abba a megerőszakolásunkat!”

A tüntető nőt azonnal letakarták és a biztonságiak lefogva kivitték a vörösszőnyegről, miközben ő kiabálva próbált protestálni a nők elleni erőszak ellen.

Ezúttal pedig 12 fekete ruhás nő lépett a vörösszőnyegre egy hosszú listát kifeszítve, amin az egy évvel ezelőtti Cannes-i filmfesztivál óta meggyilkolt francia nők nevei szerepeltek. Közben füstbombákat tartottak kezükben, viszont őket nem állították meg a biztonságiak.

Az időzítés sem véletlen, mivel pont a Holy Spider c. film vetítése előtt protestáltak, ami arról szól, hogy egy iráni férfi meggyilkol 16 szexmunkás nőt, hogy „megtisztítsa az utcákat a bűntől”, emiatt pedig az iszlamisták hőse lesz. 

(Hetek/HVG)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!