"Izrael tanítja Amerikát feketéket gyilkolni" - Roger Waters a Hamasz tévéjében fakadt ki
A Pink Floyd sztárjának nem ez az első antiszemita kirohanása
"Izrael tanítja Amerikát feketéket gyilkolni" - Roger Waters a Hamasz tévéjében fakadt ki

Forrás: Youtube/MEMRI

2020. 06. 23.
A Pink Floyd társalapítója és frontembere, Roger Waters már évek óta elborzaszt minden jóérzésű embert. Antiszemita kirohanásait azonban most sikerült tetéznie azzal, hogy a Hamasz tévéjének adott videós interjújában kifejtette szürreális összeesküvés-elméleteit a zsidósággal kapcsolatosan. 

"Adelson zsebében ott van Trump"

Az interjú első részében a zenész azt ecseteli, hogy az amerikai-zsidó milliárdos üzletember, Sheldon Adelson egyfajta bábjátékosként miként rángatja pórázon a Trump adminisztrációt. Innen aztán eljut egészen odáig, hogy Izrael amerikai rendőröket képez ki azért, hogy feketéket öljön egy speciális nyakra térdelős technikával. Mint mondja, ezt az Izrael Védelmi Erők (IDF) fejlesztette ki a palesztinok meggyilkolására. 

Roger Waters hírhedt antiszemita kirohanásairól, koncertjein nem egyszer Dávid csillaggal kipingált felfújt malacokat dobálnak a tömegben, miközben két szám között Izrael vérengzéseiről tart előadásokat. A Pink Floyd-alapító még szombaton tűnt fel a Hamasz terrorszervezet által működtetett Shebab hírügynökség csatornáján. Ebben amiatt panaszkodik, hogy Adelson szerint "egyedül a zsidók az emberek".

Izraelt sejti a nyakra térdelés mögött

A rendkívüli interjúra egyébként a MEMRI bukkant rá, ami már évek óta monitorozza a közel-keleti sajtót és médiát. Waters az interjú későbbi részében arról beszél, hogy a nyakra térdelés technikáját miként fejlesztette ki az IDF. "Izrael szakértők ide-oda repülnek az Egyesült Államokban, hogy megtanítsák az amerikai fegyveres erőknek azt a technikát, amivel feketéket tudnak ölni" - fogalmaz. Waters nem kertel, szerinte a cionizmus egy olyan folt, amit "szépen el kell távolítani".

"Sheldon fejében egyfajta furcsa bibliai koncepció van, hogy valahogyan minden jó lesz a világban, hogyha megszületik a Nagy-Izrael, ami a történelmi Palesztinát és a Jordán Királyságot is magába foglalja, majd ezt a területet a kiválasztott népnek adják" - folytatja nehezen követhető gondolatmenetét Waters. Kijelentéseit immáron sokadjára, a világ számos antiszemitizmussal foglalkozó szervezete élesen elítélte.

(MEMRI)

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti:

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!