Izrael Ciprussal közösen hadgyakorlatozott az elmúlt napokban
A két ország fegyveres erőinek legnagyobb közös gyakorlata volt az idei
Izrael Ciprussal közösen hadgyakorlatozott az elmúlt napokban

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 06. 03.
Befejezte csütörtökön az izraeli és a ciprusi hadsereg a földközi-tengeri szigeten tartott nagyszabású közös hadgyakorlatát - közölte a nicosiai védelmi tárca.

A két ország elmélyülő stratégiai együttműködése jeleként a két ország fegyveres erői május 28. óta szimulált légicsapásokat, deszantos akciókat és lakóövezetekben, valamint hegyvidéki térségekben folytatott harcot gyakoroltak.

A manőverekben az izraeli védelmi erők és a haditengerészet egységei, valamint a ciprusi nemzeti gárda alakulatai vettek részt.

A ciprusi hadsereg egyik tisztje a helyi közszolgálati rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy Izrael és Ciprus az utóbbi években egyre szorosabb együttműködést folytat, évente tartott hadgyakorlatokkal. Mindemellett hangsúlyozta, hogy az idei volt eddig a két ország fegyveres erőinek legnagyobb közös hadgyakorlata.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!