Irán a hosszabbításban mért brutális vereséget Wales-re
Irán a hosszabbításban mért brutális vereséget Wales-re

Facebook/M4 Sport

2022. 11. 25.
A katari világbajnokság újabb meglepetéssel szolgált: az iráni csapat térdre kényszerítette a wales-i válogatottat - nem is akárhogyan. Ezúttal ráadásul még a himnuszt is hajlandó volt énekelni a csapat, de nem túl nagy lelkesedéssel.

A meccsen szivárványos csíkokkal a melegítőjükön vonult ki Wales válogatottja a pályára, ami megalapozta a mérkőzés hangulatát.

Az iráni válogatott végül a 98. és a 101. percben szerzett gólokkal 2-0-ra legyőzte Wales-t a B csoport második fordulójában. De nem ez volt az egyetlen érdekesség, amivel felhívta magára a figyelmet az iráni csapat.

Eleinte (az Anglia elleni csoportmeccsen) némasággal üzent az iráni válogatott a katari világbajnokságon: a labdarugók közül senki nem énekelte az ország himnuszát. (A kiállás az Iránban hetek óta folyó tüntetéshullám mellett történt, amit a hatóságok által elkövetett gyilkosságok miatt rendeztek.)

A mai meccsen viszont úgy tűnt, többségük énekelte a himnuszt, de nem valami kitörő lelkesedéssel.

Ahogy arról írtunk, a napokban letartóztatták Voria Gafurit, Irán egyik leghíresebb futballistáját, aki emiatt nem vehet részt a világbajnokságon. Az iráni hatóságok azzal vádolják, hogy az iszlám köztársaság elleni propagandát terjeszt, és a katari vb-n részt vevő iráni nemzeti tizenegy hírnevét csorbította.

Ezt többen a himnusz alatti „némaságra” adott állami bosszúként értelmezték, ami alapján máris érthetővé válik a csapat himnusz alatti felemás éneklése.

 (Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!