Így telepíts kádat és zuhanytálcát (x)
Így telepíts kádat és zuhanytálcát (x)

www.zuhanykabin.hu

2021. 01. 21.
Épp az új fürdőszobát tervezed és azon tűnődsz, hogy kád vagy zuhanykabin kerüljön-e a helyiségbe? Miután sikerült eldönteni, arra keresed a választ, hogy a helyiség melyik részébe kerüljön? Segítünk a döntésben! Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos információt a kádakkal és a zuhanytálcákkal kapcsolatban.

 

Ez egy PR cikk

 

Első lépésként érdemes végiggondolni, hogy a fürdőszoba mely részeibe helyezhető el a kád vagy a zuhanykabin. A kádakat és a zuhanykabinokat többnyire szakemberek telepítik, azonban érdemes tisztában lenni minden felújítás vagy építkezés előtt álló tulajdonosnak a telepítés legfontosabb lépéseivel.

 

Fontos a gyártói utasítások pontos betartása

 

Hagyományos zománcozott, modern akril vagy exkluzív öntött márvány? Ha sikerült kiválasztani a tökéletes anyagú, méretű és formájú kádat, akkor nincs más hátra, mint a kiválasztott darab helyes elhelyezése. Szóval a praktikusság és az esztétikai szempontok helyett most következzenek a műszaki tudnivalók.

 

Fontos megjegyezni, hogy mint a legtöbb felújítási munka esetében, úgy a kád elhelyezésekor is elengedhetetlen a gyártói utasítások pontos betartása. Ez számos esetben mindössze annyit jelent, hogy a kád peremrésze alatt 15 centiméter magasságig falburkolattal bevont fürdőszobasarokba kerüljön a kiválasztott kád valamint a gyártó által ajánlott lábra legyen szerelve.

 

Hova kerüljön a zuhanytálca?

 

Mivel a zuhanytálcák többségét szilikonnal kell rögzíteni a fürdőszoba padlójához, érdemes olyan vízszintes helyet találni, mely burkolattal teljesen fedett. Emellett arra is figyelni kell a telepítéskor, hogy a csempe ne legyen ráengedve a peremre. Gyakori hiba a telepítés során a zuhanytálca belső merevítésének megvágása. Erre semmi esetre se kerüljön sor, hiszen ez az esetek többségében a gyártói garancia elvesztését eredményezi.

 

Természetesen, ahogy a kádaknál említettük, a telepítéskor a zuhanytálcák esetében is elengedhetetlen a mellékelt telepítési útmutató lépéseinek pontos követése. Fürdőszoba-felújítást tervezel? Nézz szét a Zuhanykabin.hu oldalán, ahol nem csak zuhanykabinokat talász!

 

Mit érdemes tudni a megfelelő tömítésről?

 

Most már tisztában vagy azzal, hogy mire kell figyelni, mikor a kád vagy a zuhanytálca helyét tervezed. Annak érdekében, hogy teljes legyen a kép, még a rendkívül izgalmas tömítésekről is ejtünk néhány szót. A tömítésnek fontosabb a szerepe, mint elsőre sokan gondolják. Megfelelő tömítés nélkül a szivárgó vizet a fürdőszoba falai magukba szívják, melynek következtében feláznak és a túloldalukon hólyagosodni és hullani kezd a vakolat.

 

Ráadásul a nedves falak tökéletes telephelyei a penészgombáknak. Fontos megjegyezni, hogy a szilikonos tömítőanyagok porózus felületekhez, például vakolathoz nem tapadnak. Ehelyett a kád vagy a zuhanytálca felülete, valamint a burkolatok mázas felszíne biztosítja a tökéletes tapadást.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!