Home office egyszerűen és hatékonyan! (x)
Home office egyszerűen és hatékonyan! (x)

www.montiviz.hu

2021. 01. 18.
A home office napjainkban már nem egy ismeretlen fogalom, hiszen sokunk megismerkedhetett azzal, ami a meghatározás mögött áll. Vannak, akik pozitívan élik meg a változást, de vannak, akiknek kínszenvedés minden rögtönzött otthoni irodában töltött óra.

Ez egy PR cikk

 

Otthon nem minden asztal arra hivatott, hogy az ideiglenes irodád legyen, főleg nem abban az esetben, ha pároddal, barátaiddal, szüleiddel vagy gyermekeiddel osztod meg a családi fészket. Ebben az esetben még nehezebb teret adni egymásnak és mégis hatékonyan elvégezni a munkádat. Összegyűjtöttünk pár olyan tippet, amelyek segítségével sokkal komfortosabbá teheted napjaidat, és amelyekkel akár élvezheted is az otthoni munkanapokat.

 

Hogyan érezd magad kényelmesen home office-ban?

 

Az első és legfontosabb szabály, hogy mindenképpen jelölj ki egy szobát, egy helyiséget vagy legalább egy sarkot, amelyet az irodádnak nevezhetsz. A konyhaasztal, a kanapé vagy az ágy nem megfelelő helyszín ahhoz, hogy dolgozni tudj, valamint a külső zavaró tényezőket sem leszel képes kizárni, amennyiben a nappaliban a tévé előtt vagy a konyhában a hűtő előtt versz tábort. Amennyiben lehetőséged van arra, hogy magadénak tudj egy piciny kis részt, ahol csak a munkáddal tudsz foglalkozni, sokkal, de sokkal hatékonyabb leszel. Téged sem fognak zavarni, valamint te sem fogsz zavarni másokat. 

 

Ma már számos üzletben beszerezhetsz egy-egy egyszerűbb bútordarabot, amellyel pótolhatod, valamint kiegészítheted az időszakos irodád felszereltségét, azonban semmi esetre sem érdemes drágább kiegészítőket - egy új laptopot vagy egy felszerelt íróasztalt - beszerezned, mivel jelenlegi helyzetben a cégek stabilitása is meginog, így jobb, ha lent tartod a költségeidet és gondolsz a legrosszabbra is. 

 

Mit tegyél az otthoni munkavégzéshez?

 

Öltözz át a munkához, de mégse öltözz ki! Bújj pizsamából valami kényelmesbe, ezzel jelezve magadnak, hogy munkaüzemmódba váltasz. Nem szükséges minden áron a dress code-ot követned.

 

Ne feledkezz meg a megfelelő hidratációról sem. Munkahelyeden sokszor emlékeztethet a hagyományos ballonos vagy hálózati vízadagoló arra, hogy itt az ideje a folyadék pótlásának, azonban otthoni környezetben erről sokszor megfeledkezhetsz. Éppen ezért érdemes beszerezned otthonodba is a minőségi Monti ásványvizet vízadagolóval, amely nem jelent nagyobb befektetést, mintha megvásárolnád a megfelelő mennyiségű és minőségű palackozott ásványvizet. Sőt, ezáltal még környezetedre is figyelmet fordíthatsz.

 

Elengedhetetlen tényező a szabályok és a határok lefektetése önmagaddal és családtagjaiddal szemben egyaránt. Ki kell zárnod a zavaró tényezőket annak érdekében, hogy hatékony legyél a feladatok elvégzésében. Szigorúnak és következetesnek kell lenned magaddal szemben, mert nagyon könnyen elkalandozhat otthon a figyelmed. Ezzel nem csak a teljesítményed romolhat rohamosan, de sokkal több időbe fog telni elvégezni a munkát is. A legegyszerűbb, ha készítesz egy napirendet, amihez tartod magad a munkaidő során.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!