Hogyan érdemes beépíteni a kutyaajtót? (x)
Hogyan érdemes beépíteni a kutyaajtót? (x)

www.kedvence.hu

2021. 03. 16.
Akinek van bármilyen négylábú kedvence, ami ki szokott járni a szabadba, az nagyon jól tudja, hogy milyen fárasztó eleget tenni a folyamatos igényeknek. Van, hogy másból sem áll a nap, csak az ajtónyitásokból, ezért úgy érzed, eleged van? Mi tudjuk a megoldást!

 

Ez egy PR cikk

 

A legjobb választás

 

Szóval ha már nem élvezed az ajtónálló szerepét, akkor ideje elgondolkodni azon, hogy milyen megoldással tudsz segíteni mindkettőtöknek.

 

Természetes, hogy a kutyáknak és a macskáknak vannak különböző igényeik, melyeket természetükből adódóan inkább kint, a természetben intézik, vagy csak épp friss levegőt szívnának. Ehhez azonban nem létszükséglet, hogy nekünk kelljen nyitni-zárni az ajtót előttük és egész nap készenlétben állni, hogy éppen kint vagy bent akarnak-e lenni. 

 

Ehhez nyújt alternatív megoldást egy jó minőségű kutyaajtó. Ezzel nagyfokú önállóságot biztosíthatunk a számukra, valamint magunkat is megkíméljük az állandó ugrálástól. 

 

További előnye, hogy nem lesz összekarmolva a bejárati ajtó, megszűnik a nyüszítés, kaparás, amivel hangot adnak az igényeknek. Ez pedig azt jelenti, hogy rengeteg feszültségtől szabadulhatunk meg mind a magunk, mind az állat részéről. Sőt külön előnye, hogy akkor is kedvére bóklászhat kültéren és lakásban egyaránt, ha mi nem is vagyunk otthon. Ennek egyetlen hátránya, hogy könnyedén tévedhet be idegen állat is a kutyaajtón, ami meglepődésre adhat okot mindkét fél részéről. Persze vannak már okosfunkcióval ellátott ajtók is, amik bár költségesebbek, de hatékony védelmet jelentenek a hívatlan vendégek ellen. 

 

Építsük be magunknak

 

A kutyaajtó kiválasztásakor elsődleges szempont legyen a négylábú mérete. Ha kutya és macska egyaránt közlekedik rajta, akkor mindig a nagyobbnak a méreteit vegyük alapul, amihez pedig azt kell tudni, hogy hova esik a mellkasa.

 

Maga a beszerelés egyáltalán nem bonyolult, hiszen csak körül kell rajzolni a csomagban található keretet, majd azt kivágni az ajtóból. Fontos, hogy nem a kutyaajtó mérete a mérvadó, mert akkor nem fog pontosan illeszkedni a bejárati ajtóba. Előforduló probléma, hogy üvegajtóba szeretne valaki kutyaajtót, de ebben az esetben mindenképp javasolt egy szakember felkeresése. Semmiképp ne álljunk neki házilag, mert abból komoly problémák is adódhatnak.

 

Amennyiben elkészültünk a kivágással, akkor következhet a beillesztés a használati útmutatóban meghatározott módon és eszközökkel. Ezután jön a neheze, hiszen a kutyának meg kell tanulnia használni az ajtót mind kifelé, mind befelé. Persze az, hogy ez mennyi időt vesz igénybe, nagyban függ a kutya vérmérsékletétől és attól, hogy mennyire rugalmas. Némelyik kutyának elég 2 perc, míg másoknak hetekbe telik, mire rögzül. Mindenképp legyünk türelmesek!

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!