Hivatalos: több nőt is szexuálisan zaklatott New York demokrata kormányzója
Az állam főügyésze jelentette be a hónapok óta zajló vizsgálat eredményét
Hivatalos: több nőt is szexuálisan zaklatott New York demokrata kormányzója

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 08. 03.
Letitia James New York állam főügyésze sajtótájékoztatón közölte annak a vizsgálatnak az eredményeit, amely az Andrew Cuomo New York-i kormányzót ért zaklatási vádak miatt indítottak. A bejelentése szerint a kormányzó számos nőt inzultált szexuálisan, amivel megszegte az állami és szövetségi törvényeket is. 

A tavalyi év során több nő is feljelentést tett, miután állításuk szerint New York állam demokrata kormányzója őket szexuálisan zaklatta. Ezek között előfordult olyan a vádak szerint, hogy Andrew Cuomo tapogatta az érintetteket, és

ezzel a szokásával akkor sem állt le, amikor demokrata párttársai telefonáltak neki, hogy álljon le. 

A vádak most beigazolódni látszanak, miután az állam főügyésze sajtótájékoztatón közölte, hogy a vizsgálat azzal az eredménnyel zárult, hogy a kormányzó valóban több nőt zaklatott, nem egy az irodájának alkalmazottja volt. 

A több hónapon keresztül zajló vizsgálat során a nyomozók több mint 200 emberrel beszélgettek, köztük a feljelentőkkel. 

A főügyész tájékoztatása szerint Cuomo "kéretlenül, beleegyezés nélkül fogdosta" a környezetében levő nőket, valamint "számtalan inzultáló megjegyzést" is tett rájuk. 

(BBC)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!