hetilap

Hetek hetilap vásárlás
New York bukott királya: szexuális zaklatás és hamisított járványadatok
New York bukott királya: szexuális zaklatás és hamisított járványadatok

Fotó: AP / Seth Wenig

2021. 03. 25.
Néhány hónapja még szuperlatívuszokban beszéltek róla, és még elnöknek is el tudták volna képzelni. Andrew Cuomo azonban botrányai miatt mára már páriának számít a Demokrata Pártban.

New York kormányzója, Andrew Cuomo száját még a járvány első hulláma során hagyták el az alábbi mondatok:

„Mi nyomtuk le a számokat! Nem Isten, nem a hit, nem a sors érte el ezt... Sok fájdalom és szenvedés által értük el… Ez így működik, ez matematika.”

E hangzatos önfényezés abból a jeles alkalomból hangzott el az egyébként katolikus politikus részéről, hogy a járvány által legkeményebben sújtott amerikai államban először kezdett csökkenni a fertőzések száma. Ugyan nem nehéz belátni, hogy ennek az eredménynek a sikere mennyire relatív, mégis Cuomo járványkezelését furcsamód hónapokig magasztalták, sőt sokszor szembe is állították a kudarcosnak kikiáltott szövetségi intézkedésekkel szemben. A napi rendszerességgel tartott és ikonikussá váló sajtótájékoztatóiért pedig még a kiemelkedő televíziós teljesítményekért járó Emmy-díjat is megkapta. Ám lehet, hogy Cuomo szavai hübrisznek bizonyultak, hiszen napjainkra a kormányzó karrierje már mintegy a fertőzésgörbe inverzeként halad egyre lejjebb és lejjebb…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!