Hivatalos: Naftali Bennett nem indul a következő választáson
"Lojális katona maradok" - fogalmazott a leköszönő miniszterelnök
Hivatalos: Naftali Bennett nem indul a következő választáson

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 06. 30.
A leköszönő kormányfő bejelentette politikai pártja, a Jamina választott tagjainak, hogy "nem kíván indulni a következő választásokon".

Naftali Bennett nem indul a következő országos választásokon - közölte a politikus szerda este- jelentette a The Times of Israel című lap.

Miniszterelnökként mondott utolsó beszédében Bennett bejelentette azt is, hogy lemond pártja, a Jamina vezetéséről.

A Jamina új vezetője Ajelet Saked belügyminiszter lett.

"Lojális katona maradok"

- fogalmazott Naftali Bennett.

Az izraeli képviselőknek szerda este kellett volna szavazniuk a  parlament feloszlatásáról, de élénk belviták miatt egy nappal elhlasztották a voksolást. A parlament várható feloszlatása azt jelenti majd, hogy új választásokat írnak ki, amelyeket - a The Times of Israel című lap által idézett felmérések szerint - Benjamin Netanjahu és pártja nyerhet majd azzal hogy 58 bársonyszéket nyer el a kneszetben.

A már Saked vezette Jamina szerda este már közölte is, hogy támogatna egy jobboldali Netanjahu-kabinetet.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!