Háromszáz százalékkal nőtt az izraeli oroszok elleni gyűlöletbeszéd az ukrajnai háború kezdete óta
Megsokszorozódtak az oroszok elleni sértő megnyilvánulások
Háromszáz százalékkal nőtt az izraeli oroszok elleni gyűlöletbeszéd az ukrajnai háború kezdete óta

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 08. 05.
Az oroszok ellen 207 százalékkal, a menedékkérők ellen 25 százalékkal nőtt a gyűlöletbeszéd az izraeli közösségi médiában - derül ki egy felmérésből.


Míg az arabokkal, az ultraortodoxokkal, az LMBTQ-közösség tagjaival és más csoportokkal szemben csökkent, addig Izraelben az orosz származású személyek ellen a háromszorosára nőtt a gyűlöletbeszéd az orosz-ukrán háború kitörése óta. 

A Berl Katznelson Alapítvány által készített felmérés több, mint félmillió közösségi média-tevékenységet elemzett és mintegy 5,6 millió sértő kijelentést és rágalmat talált a héber nyelvű közösségi médiában. 

„Az ukrajnai háború kitörése óta nemcsak a háborús bűnöket elkövető orosz rezsimmel szembeni indokolt és valódi kritikák számának erős növekedését tapasztaltuk, hanem sajnos az oroszok elleni általános és sértő megnyilvánulások is megsokszorozódtak.”

– mondta az alapítvány egyik vezetője. 

„Most, amikor jelentős számú orosz zsidó vándorol be és a jövőben is, amikor még érkezni fognak, fontos, hogy elkerüljük az ilyen megnyilvánulásokat és tárt karokkal fogadjuk őket” - tette hozzá Anat Rosiliou. 

Az izraeli közösségi médiában a legtöbb diszkriminációval az arab lakosság szembesül, őket követik az ultraortodoxok, majd a baloldaliak és az oroszok. 

(JPost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!