Hangfelvevős biztonsági kamerák (x)
Hangfelvevős biztonsági kamerák (x)

www.defloc.hu

2021. 05. 11.
Egyikünk sem szívesen hagyja őrizetlenül otthonát nyaralás vagy egy hosszú hétvége alkalmával. A betörők bevett módszere, hogy kifigyelik az ideiglenesen üresen álló házakat, ezért igen fontos, hogy megfelelő védelmi berendezésekkel készüljünk fel ilyen esetekre.

Ez egy PR cikk

Hogyan védjük otthonunkat?

Az egyértelmű, hogy a kulcsra zárt ajtó nem elegendő védelem. A betörésvédelmi rendszerek azonban nem csak a nemkívánt esemény jelzésére és dokumentálására képesek, jelenlétük eltántoríthatja a potenciális betörőket.

Ezek a szerkezetek igen sokfélék lehetnek. A mozgásérzékelők és kamerák akár komplex rendszerekké szerelhetők össze. Azonban két dolog van, ami rendkívül sokat segít az elkövetők azonosításában; a kép és a hang.

Éppen ezért a leghatékonyabbnak azok a biztonsági kamerák mondhatók, amelyek mikrofonnal is fel vannak szerelve. A betörők alakját, hangját és beszédét felvéve kezeskednek arról, hogy a rendőröknek könnyű dolga legyen.

Hikvision koax audio kamerák

A Hikvision termékcsalád kiváló, hangfelvételre is képes biztonsági kamerákat foglal magába. A DEFLOC vagyonvédelmi eszközöket forgalmazó webáruházában rendkívül nagy választékban megtalálhatja ezeket a kettős eszközöket.

Ezek a kamerák koax kábelen keresztül nemcsak a videóanyagot továbbítják vagy rögzítik, de hangfelvételre is alkalmasak. A hangzás azonban nagyban függ a környezeti tényezőktől.

Annak érdekében, hogy megfelelő minőséget szolgáltasson, érdemes kisebb külterületeken vagy beltéren elhelyezni. Kiváló lakóépületek, üzletek, iskolák, illetve egyéb helyiségek védelmére, ahol a kép mellé tisztábban képes felvenni a hangokat.

Magát a rögzítést egy koax audio DVR végzi, mely igen fontos részét képezi a rendszernek.

Mi az a DVR, és miért van rá szükség?

Magukat a DVR készülékeket a kameráktól külön értékesítik, azonban mindkettőre szükség van a megfelelő védelem eléréséhez. Míg a felvevőegység képes továbbítani és lejátszani azt, amit érzékel, a DVR nélkül nem tud rögzíteni.

A DVR az angol „digital video recorder” rövidítése. A képet és hangot digitális formában különböző adathordozókon tárolja, modelltől függően. A lemezmeghajtók manapság viszonylag ritkák, ezért elterjedtebb az USB csatlakozós pendrive-ok, SD memóriakártyák, SSD adathordozók vagy egyéb beépített tárolóeszközök alkalmazása.

A modern DVR berendezések emellett lényegesen megkönnyítik a felvételek közti keresést. Képesek esemény, idő, dátum, valamint a felvevőkamera alapján kiszűrni a keresett tartalmat.

Beállítható, hogy az új felvételeket a régebbiek helyére mentse, ha megtelne a kapacitása, ezáltal megakadályozva, hogy leálljon a rögzítés. Mindemellett a DVR könnyedén összekapcsolható bármilyen számítógéppel, így az adatokat könnyedén kezelhetjük.

Amennyiben egyéb kérdése lenne a Hikvision koax kamerákkal és a hozzájuk tartozó DVR berendezésekkel kapcsolatban, a DEFLOC segítőkész munkatársai szívesen megválaszolják azokat.

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!