Halottidézéssel próbálkozik az Amazon csúcskészüléke
Elhunyt rokonok hangján szólal meg a mesterséges intelligencia
Halottidézéssel próbálkozik az Amazon csúcskészüléke

Forrás: Youtube/AWS Events

2022. 06. 27.
Nagy vihart kavart az Amazon bejelentése a minap, mely szerint az okosotthon-központként működő digitális asszisztensük, az Alexa ezentúl az elhunyt rokonok hangján is megszólalhat majd. 

A Las Vegas-i bejelentés szerint olyan választási opciót is lehet majd kijelölni a készüléken, mely szerint be lehet majd táplálni a rendszerbe az elhunyt szeretteink hangját, amit a mesterséges intelligencia úgy megtanul majd, hogy lényegében az adott esetben

az esti mesét majd az elhunyt nagymama hangján olvassa majd fel a gyerekeknek. 

A cég egyik vezetője szerint már viszonylag kis forrás-hanganyag alapján el tudja sajátítani a rendszer bárkinek a hangját és hanghordozását. 

(Telex)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!