Gulyás: gyerekek előtt homoszexuális propagandát folytatni káros, és bűncselekmény gyanúját veti fel
A Meseország mindenkié mesekönyv ügye kapcsán a kiskorúak veszélyeztetése is felmerült a kormányinfón
Gulyás: gyerekek előtt homoszexuális propagandát folytatni káros, és bűncselekmény gyanúját veti fel

Forrás: MTI/Kovács Tamás

2020. 10. 08.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti kormányinfón számos téma között a kormány homoszexualitással, LMBTQ-propagandával és a Meseország mindenkié mesekönyv óvodai, illetve iskolai felhasználásával kapcsolatban határozottan úgy nyilatkozott, a gyermekeket célzó ilyen irányú befolyásolás akár büntethető is lehet.

Gulyás a kormány homoszexualitással kapcsolatos álláspontját firtató újságírói kérdésre kijelentette, egyáltalán nem annak puszta említése jelent problémát.

Hozzátette: Magyarországon nem lát társadalmi problémákat az ügyben, hiszen minden felnőtt polgár magánügye, hogy milyen szexuális identitás mentén éli az életét, ez a még szocialista-liberális kormány által elfogadott azonos neműek élettársi viszonyával kapcsolatos törvények is biztosítják.

"Egy határ van viszont, aminek átlépése elfogadhatatlan" - szögezte le a Miniszterelnökséget vezető miniszter, világossá téve, hogy lehet, ebben nem értenek egyet, de ez nem fogja megrengetni a kormány álláspontját, 

"A gyerekek irányába nem kell homoszexuális propagandát folytatni, és nem megengedhető. Szerintem ez kiskorú veszélyeztetése."

Gulyás szerint amikor valaki felnőtt lesz, akkor eldönti, hogy hogyan élje az életét, vagy eldől, de a lényeg az, hogy óvodákban, iskolákban ilyen propagandát folytatni

"káros, elfogadhatatlan, és bűncselekmény gyanúját veti fel".

Kérdés, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaiból következik-e, hogy a Meseország mindenkié gendermeséket is tartalmazó könyv óvodai illetve iskolai felolvasásáért, illetve egyéb LMBTQ-témájú felvilágosításért kiskorú veszélyeztetése címen várható-e majd jogi retorzió a jövőben.

A Hetek legfrissebb számában két izgalmas cikket is olvashat a Meseország mindenkié mesekönyv által keltett botrányról és arról, vajon jogos-e a felháborodás és a gyermekek féltése.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!