hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Az anya nő, az apa férfi”: mi áll az alaptörvény-módosítás hátterében?
Nem lesz gendermese
„Az anya nő, az apa férfi”: mi áll az alaptörvény-módosítás hátterében?

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 11. 12.
Nem a kormány folytat kultúrharcot, hanem a progresszív baloldal, amikor el akarja törölni azokat az értékeket, amelyekre a zsidó–keresztény civilizáció épül – mondta a Heteknek Vejkey Imre, a Parlament Igazságügyi Bizottságának elnöke az Alaptörvény módosítása kapcsán.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

A kormány héten beterjesztett alaptörvény-módosítási javaslatában egyebek mellett hangsúlyos szerep jutott a családvédelemnek. Az Alaptörvény házasság és család intézményéről szóló cikkébe bekerülne, hogy „az anya nő, az apa férfi”; a XVI. cikk első bekezdése pedig így módosulna: „Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz. Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.”

A javaslat általános indoklása szerint a módosításra azért van szükség, mert a hagyományos értékeket, így a két nem (egy nő és egy férfi) teremtettségét is viszonylagossá tevő „modern” gondolatkészlet „növekvő aggodalomra ad okot”. A részletes indoklásban pedig az is szerepel, hogy az emberi méltósághoz hozzátartozik, „hogy minden gyermeknek joga van a születési nemének megfelelő önazonossághoz, melynek része, hogy védelmet élvezzen a testi-lelki integritása ellen ható szellemi vagy biológiai beavatkozásokkal szemben”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!