„Gránátokat dobálnak ránk, apa vérzik!” - drámai utolsó telefonhívás, a Hamasz magyar származású áldozatának feleségétől
Kivégezték őket a palesztin terroristák
„Gránátokat dobálnak ránk, apa vérzik!” - drámai utolsó telefonhívás, a Hamasz magyar származású áldozatának feleségétől

Forrás: A család fényképe /Hetek/

2023. 10. 30.
Egészen drámai családi tragédia érte a népes Weiss-családot, amelynek több tagja is magyar-izraeli állampolgár. A Hetek úgy értesült, hogy a Hamasz terrortámadásában a magyar származású Amir és Mati Weiss is áldozatul esett. Amir húgától megkaptuk a telefonfelvételt, amin az hallható, ahogyan Mati a fiával beszélget, miközben a terroristák felrobbantják az óvóhelyet, amelyben elbújtak. 

Frissítés: A hozzátartozó azt az információt kapta, hogy vele és eltűnt bátyjával ellentétben, a harmadik testvérüknek nem volt meg a magyar állampolgársága, habár édesapjuk magyar volt.

A Hetek exkluzív interjút készített azzal a magyar-izraeli nővel, akinek a családjából többen is a Hamasz terrortámadásának áldozatául estek. Egyik bátyját, Ilant nem találják, míg feleségét és szintén magyar állampolgár lányát a dzsihadisták túszként hurcolták el Gázába. Másik bátyját, Amirt viszont a feleségével együtt megölték a támadók. A haláluk előtti pillanatokban még sikerült telefonon elbúcsúzniuk a fiuktól. 

Ezt a felvételt a család juttatta el a Hetek számára, amelyben az hallható, hogy Amir és Mati Weiss fia, Yuval az édesanyjával beszél: 

Mati (édesanya): Yuval.

Yuval (fia): Hogy vagy? 

Mati: Bent vannak a házban, és apát meglőtték. 

Yuval: Meglőtték?

Mati: Yuval, apa sok vért veszít. 

Yuval: Megpróbálom odaküldeni a hadsereget, anya.

Mati: Gránátokat dobálnak felénk, apa nagyon súlyosan megsebesült. 

Yuval: Értem. 

Mati: Az egész házat robbantgatják. Én is megsebesültem.

Yuval: Hol sebesültél meg? 

Mati: Nem tudom, nem ellenőriztem még. De apád, apád...

Yuval: Anya...

Mati: Igen? 

Yuval: Anya, nagyon szeretlek. Minden rendben lesz. 

Mati: Nem hiszem, Félek, hogy el kell most köszönnöm végleg tőled.

Yuval: Tarts ki.

Mati: Kedvesem, kérlek mindenkinek add át, hogy nagyon szeretem őket. 

Yuval: Szeretlek, tarts ki. 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!