Friss kutatás: tízből négy amerikait nem hagy aludni a "másnap miatti szorongás"
A megkérdezettek 41 százaléka egész éjjel fenn van a attól való félelmében, hogy mit hoz a holnap
Friss kutatás: tízből négy amerikait nem hagy aludni a "másnap miatti szorongás"

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 02. 03.
A OnePoll kétezer fő megkérdezésével végzett legfrissebb kutatásából kiderül, hogy az amerikai polgárok 62 százaléka minden este küzd az elalvással. Az okok között a "másnap miatti szorongás" mellett az elmúlt nap eseményeinek feldolgozási nehézsége, a túl meleg vagy túl hideg környezet, és a lefekvés előtt ivott túl nagy mennyiségű koffein is helyet kapott. 

A kutatás szerint szerint az amerikaiak átlagosan heti ötször ébrednek fel az éjszaka közepén, és azután 63 százalékuk nehezen alszik vissza. 

A megkérdezett amerikaiaknak átlagosan 27 percébe kerül az elalvás. 37 százalékuknak mindez összesen negyedórába kerül, míg 11 százalékuknak pedig több, mind egy óra kell ahhoz, hogy álomba merüljenek. Számos válaszadó a nehéz elalvás okaként olyan faktorokat jelölt meg, mint a kényelmetlenség, a viszketés, vagy a rémálmoktól való félelem.

A felmérés szerint az amerikaiak 78 százalékának vannak élénk valósághű álmai elvesztett rokonokról, iskolába járásról, munkahelyről vagy arról, hogy állatok általi illetve más támadás éri őket.

A megkérdezett amerikaiak fele nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt évben több stresszel kapcsolatos álma volt, mint valaha.

Az amerikaiak 36 százaléka szerint a járvány és a pénzügyi problémák okozták stresszes és élénk álmaikat, míg 32 százalékuk adott napi eseményekre hivatkozik forrásként.

(StudyFinds/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!