Furcsa csíkok voltak Biden arcán, a Fehér Ház elmondta, milyen egészségügyi probléma áll a háttérben
Furcsa csíkok voltak Biden arcán, a Fehér Ház elmondta, milyen egészségügyi probléma áll a háttérben

Forrás: Youtube/CBS Evening News

2023. 06. 29.
Joe Biden arcának mindkét oldalán széles csíkok voltak láthatók, amikor tegnap riporterek kérdéseire válaszolt.

Az amerikai elnök egészségi állapotával kapcsolatban rögtön megindultak a találgatások, ezért a Fehér Ház közölte, hogy Biden a közelmúltban elkezdett egy CPAP-gépet használni alvás közben.

Az államfő már évek óta szenvedett alvás közbeni légzéskimaradással (alvási apnoe). Az ettől szenvedők gyakran felébrednek éjszaka és nem tudják kipihenni magukat.

Biden nemrégiben kezdett el egy gyakran alkalmazott kezelést, amelynek során egy gép segítségével pozitív légúti nyomást fejtenek ki alvás közben a páciens légútjaira egy arcra helyezhető maszkon keresztül.

Egy amerikai tisztviselő beszámolója szerint az elnök néhány hete kezdte el használni a gépet, hogy javuljon az alvásminősége.

Az elnök egészségi állapotáról szóló dokumentumok szerint Biden már 2008-ban is szenvedett alvási apnoétól, amely miatt évekkel később, 2019-ben meg is kellett műteni.

(CNN / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!