Friss felmérés: Egyik izraeli koalíció sem képes többségi kormányt alakítani
A kormányozhatóság továbbra is komoly gondot jelent
Friss felmérés: Egyik izraeli koalíció sem képes többségi kormányt alakítani

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 07. 26.
Alig 100 nap van hátra a 25. Knesszet megválasztásáig, és a KAN News friss közvélemény-kutatása szerint mind a Benjámín Netanjáhú mögött felsorakozó koalíció, mind a jelenleg hatalmon lévő politikai blokk híján van a szükséges támogatásnak a többségi kormányalakításhoz.

A közvélemény-kutatás szerint a Likud 35, a Jés Átid 22, a Kék és Fehér és az Új Remény pedig összesen 12 mandátumot szerezne, ha most tartották volna a választást.

Mellettük a Vallásos Cionista Párt 10, a Sász 8, az Egységes Tórai Judaizmus 7, a Munkáspárt és a Közös (Arab) Lista pedig hat helyet szerezne.
A közvélemény-kutatás szerint a Yamina pedig át sem lépné a választási küszöböt, így a 25. Kneszetbe nekik nem jutna hely.

A közvélemény-kutatás arra is rámutatott, hogy Netanjáhú koalíciója összesen 60 mandátummal rendelkezne, míg a szemben álló blokk 54 vagy 53 mandátumot szerezne.

Vagyis egyikük sem tudna többséget szerezni, ami a zsidó állam kormányozhatóságát továbbra is megnehezíti.

(JPost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!