"Férfi, legény, fickó" - nemkívánatos szavakká váltak a brit hadseregben
A szavak "összeegyeztethetetlenek" a katonaság diverzitási és elfogadási normáival
"Férfi, legény, fickó" - nemkívánatos szavakká váltak a brit hadseregben

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 15.
A brit hadsereg mérnökezredében szolgáló katonákat figyelmeztették, ne merjék használni a "férfi", "legény", "fickó" nemi jellegre utaló szavakat, mivel azok sértik a hadsereg sokszínűségi és befogadási normáit. 

Az ezred főtörzsőrmestere online találkozókon osztotta meg a katonákra vonatkozó elvárások részletezésekor, hogy a nemiségre utaló kifejezések nem egyeztethetők össze a brit hadsereg sokszínűséggel és befogadással kapcsolatos protokolljával, és emlékeztette a csapatokat azokra értékekre és normákra, amihez tartaniuk kell magukat.

"Az elmúlt hetekben hanyatlás tapasztalható az értékek és normák terén... mindenki emlékezzen a sokszínűségre és befogadásra - a "férfi", "legény", "fickó" kifejezéseket ne használják."

A fent említett kifejezések mellett a the Daily Mail információi szerint a "mankind" (emberiség) és a "sportsmanship" (sportszerűség) fogalmakat is betiltották a fegyveres erőknél annak érdekében, hogy nemsemleges szervezetté váljanak. 

A hírre Pierce Morgan volt brit sztárriporter így reagált:

"Senkinek, aki ilyen könnyen megsértődik, nincs helye a brit hadseregben". 

(Men's Health/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!