Felmérés: az amerikaiak ötöde hiszi, hogy mikrocsip van a vakcinákban
59 százalékuk fogadta el mindkét védőoltást a koronavírus ellen, 18 százalék egyáltalán nem akarja beoltatni magát, míg az oltakozni tervezők aránya mindössze 7 százalékra tehető
Felmérés: az amerikaiak ötöde hiszi, hogy mikrocsip van a vakcinákban

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 07. 21.
Megdöbbentő eredményt hozott az Economist és a YouGov felmérése, melynek keretében 1500 felnőtt amerikai polgárt kérdeztek meg azzal kapcsolatban, hogy szerintük a kormány a vakcinákon keresztül mikrocsipet ültet-e a lakosságba. A megkérdezettek 5 százaléka szerint mindenképpen így van, míg 15 százalékuk szerint az állítás valószínüleg megfelel a valóságnak. 

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

Az eredmények pártokra lebontva egyértelműen azt hozzák ki, hogy az összeesküvés-elméletben a republikánusok sokkal inkább hisznek, mint a demokraták, az előbbiek közül ugyanis 30 százalék, míg az utóbbiak közül mindössze 14 százalék értett egyet a felvetéssel.

A felmérésből az is kiderült, hogy a nem diplomás megkérdezettek inkább hittek a mikrocsipes vakcinákban, mint az egyetemi végzettséggel rendelkezők.  

Eddig az amerikaiak 59 százaléka fogadta el mindkét védőoltást a koronavírus ellen, 18 százalék egyáltalán nem akarja beoltatni magát, és az oltakozni tervezők aránya mindössze 7 százalékra tehető. A megkérdezettek 11 százaléka még nem döntött, és négy százaléka már megkezdte az oltási folyamatot, és a második vakcina-adagra vár.

A felmérésből az is kiderült, hogy  az amerikaiak 40 százaléka szerint a vírus súlyát politikai okokból eltúlozzák, 18 százalék hiszi, hogy a vakcinák autizmust okoznak, és a megkérdezettek egyötöde gondolja úgy, hogy a kormány tömeges megfigyelés céljából microcsipet ültet polgáraiba az oltási-program segítségével. 

Vasárnap az amerikai sebész, Vivek Murthy bírálta a közösségi média cégeit, mert nem tettek eleget az oltásokkal kapcsolatos félretájékoztatások megfékezéséért a platformjaikon.

"A valóság az, hogy hazánkban továbbra is futótűzként terjed a félretájékoztatás, amelyet technológiai platformok segítenek és ösztönöznek"

- mondta Murthy a "Fox News Sunday" című műsorában.

Az amerikai járványvédelmi központ (CDC) Rochelle Walensky igazgatója pedig kijelentette: kristálytisztán látszik, hogy a pandémia az oltatlanok járványává válik. 

"Az ország olyan részein tapasztalunk víruskitöréseket, amelyek alacsony oltási lefedettséggel rendelkeznek."

(The Hill/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!