"Ezt nem szabad!" - Bibliát olvasott osztálytársainak egy kislány, az iskolája elkobozta és kitiltotta a könyvet
Az intézmény végül egy jogvédő szervezet levelének hatására visszakozott
"Ezt nem szabad!" - Bibliát olvasott osztálytársainak egy kislány, az iskolája elkobozta és kitiltotta a könyvet

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 06. 07.
Gabrielle, egy illionis-i másodikos kislány szeretett az órák közötti szünetben Bibliát olvasni osztálytársainak, az iskola azonban nem nézte jó szemmel, elvették tőle, megtiltották, hogy az intézménybe a könyvvel együtt lépjen be. A lány szülei az ügyben az Amerikai Jog és Igazságosság Központhoz (ACLJ) fordultak, és végül sikerült elérniük, hogy az iskola visszavonja vallásszabadságot csorbító döntését.

MA ÉJFÉL A HATÁRIDŐ (!): Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Bár semmilyen panasz nem érkezett a diákok részéről a bibliaolvasással kapcsolatban, az egyik ilyen alkalommal tanára azt mondta Gabriellenek, hogy

"ezt egyszerűen nem szabad",

elkobozta a könyvet, majd felhívta a szüleit, hogy tájékoztassa őket, a kislány nem hozhatja be újra Bibliáját az iskolába.

A szülők azonnal felkeresték egy alkotmányos jogokat védelmével foglalkozó amerikai szervezetet, az ACLJ-t.

A lépés után az iskola visszakozott, és kijelentette, a másodikos kislány az iskolán kívül olvashatja nyugodtan a Bibliáját, csak az épületen belül nem. A szülők azonban továbbra is elfogadhatatlannak találták a helyzetet.

Az ACLJ ezek után levélben fordult az intézményhez, melyben kiemelték azokat a konkrét eseteket, melyek során a múltban a diákoknak megengedték, hogy kifejezzék vallási nézeteiket, amennyiben az "anyagilag és lényegileg nem zavarja az iskolai munkát és fegyelmet". Hozzátették, Gabrielle esemében

a másodikos azon jogának korlátozása, hogy az udvaron vagy az iskolán belül Bibliát olvasson, nem megalapozott, hiszen semmilyen zavart nem okozott.

A levelet követően az iskola úgy döntött, teljesen visszavonja a tilalmat, és a kislány ismét nyugodtan beviheti Bibliáját az intézmény területére. A döntést a szervezet a vallásszabadság győzelmeként könyvelte el.

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!