"Engem is pedofilnak tart?" - provokatív interjúban faggatta Szijjártót a CNN meleg sztárműsorvezetője a gyermekvédelmi törvényről
A külügyminiszter higgadtan tisztázta a kérdést Richard Questtel, majd vacsorameghívására is örömmel igent mondott
"Engem is pedofilnak tart?" - provokatív interjúban faggatta Szijjártót a CNN meleg sztárműsorvezetője a gyermekvédelmi törvényről

Forrás: Youtube/CNN

2021. 09. 22.
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter New York-i útja alatt interjút adott a CNN meleg sztárműsorvezetőjének, Richard Questnek, a Quest Means Business műsorban, ahol a gyermekvédelmi törvényről, a magyar kormány LMBTQ emberekhez való hozzáállásáról, az Európai Unió jövőjével kapcsolatos különböző elképzelésekről és az áprilisi választások esélyeiről is szó esett.

Quest rögtön provokatív kérdéssel indította az interjút:

"Miniszter úr, ugyanolyan jól tudja, mint én, hogy meleg vagyok, így rám is vonatkozik a törvény. Engem is pedofilnak tart?"

A külügyminiszter először is megköszönte a meghívást, és azt, hogy felvezetőjében a műsorvezető ismertette a törvény szövegét, azaz vette a fáradságot, hogy elolvassa azt, mivel előző vitapartnerei, legyenek azok újságírók vagy nyugat-európai politikusok nem így jártak el. 

Szijjártó azt is hozzátette, ő és a magyar jogszabály is tiszteletben tartja Quest választott életmódját, hiszen annak szövege leszögezi: minden felnőtt, azaz 18 éven felüli személynek joga van olyan életmódot választani, amilyet szeretne, "bárkivel is éljen, bárkit is szeressen".

Quest itt közbevágott, hogy a pedofilos kérdésére még nem kapott választ, de természetesen az eddigiekből úgy ítéli, a válasz valószínűleg "nem".

Szijjártó rövid bocsánatkérés után sietett tisztázni: a törvénynek két része van, az egyik, hogy szigorúan kell büntetni minden pedofíliával kapcsolatos cselekményt, a másik része pedig azt biztosítja, hogy annak érdekében, hogy megvédjük a gyermekeinket, a szexuális orientációval kapcsolatos nevelés kizárólagos joga a szülőké.

A műsorvezető rámutatott, hogy a beleegyezés korhatára 14 év Magyarországon: van akkor egy olyan törvény, ami alapvetően kimondja, hogy azok az emberek, akik már négy egész éve szexuálisan aktívak lehetnek, nem láthatnak arról szóló LMBTQ-tartalmakat?

Szijjártó leszögezte, hogy a felnőtté válás jogilag akkor is 18 éves korban következik be, ekkortól pedig az államnak már semmi köze ahhoz, hogy ki kivel milyen életmódot folytat. 

Hozzátette, bosszantó és frusztráló, hogy a jogszabályt úgy állítják be, mintha LMBTQ-ellenes lenne, és diszkriminál a homoszexuálisokkal szemben, mert ez egész egyszerűen nem igaz. Komoly vita folyik a kérdésről Ursula von der Leyennel és számos nyugat-aurópai EU-tagállammal, azonban a magyar kormány egy dologban egyetért velük:

az ügyben nem lesz kompormisszum.

Arra a kérdésre, hogy aggódnak-e azon, hogy az ellenzék egységes jelöltet állít Orbán ellen, aki Merkel távozását követően a leghosszabb ideje hivatalban levő államférfi lesz, és aggódnak-e a választások elvesztése miatt, a külügyminiszter nemes egyszerűséggel kijelentette: "Nem, nem, nincs ok az aggodalomra", hisz az ellenzéki összefogás a szélsőjobbtól a szélsőbalig mindenkit magába olvaszt. 

Szijjártó rámutatott, áprilisban arról kell majd dönteniük az embereknek, hogy a 2010 előtti időszakot akarják újra, ahol eladósodott az ország, magasak voltak az adók és a munkanélküliség, vagy az az utáni időszakot, ahol gazdasági csúcsokat döntünk, teljes körű a foglalkoztatás az országban és a családok támogatásban részesülnek. 

Végül Quest arra volt kiváncsi, hogy Magyarország tisztán gazdasági vállalkozásként tekint-e az Európai Unióra. A külügyminiszter szerint vita folyik arról, hogyan lehet a meggyengült EU-t erőssé tenni, a magyar kormány szerint azonban egyedül erős tagállamokkal. Hozzátette:

ellenzik a föderalista megközelítést és az Európai Egyesült Államok koncepcióját. 

Quest megköszönte, hogy Szijjártó ismét beszélgetett vele, és reményét felyezte ki azzal kapcsolatban, hogy valamikor majd Budapesten vendégül láthatja őt férjével. A külügyminiszter széles mosollyal köszönte meg a meghívást, amit a műsorvezető szájhúzással nyugtázott.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!