Hetek Univerzum
Larry King, a mikrofon nagymestere
A legenda nyomában

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Larry King, a mikrofon nagymestere
A legenda nyomában
2000. 11. 25.
Henry Kissinger egyszer úgy mutatta be, mint a "két lábon járó diplomácia". A Guiness Rekordok könyve szerint több órát töltött műsorban, mint bárki más a világon. 40 év a médiában, 40 ezer elkészített interjú, 212 ország több mint 230 millió otthonának nézője - valamint hét házasság és öt gyerek. Egyedülálló stílus, óriási keretes szemüveg, nadrágtartó, görnyedt hát: mind-mind kelléke az immáron négy évtizede tartó legendának. Larry King, minden idők legnépszerűbb amerikai talk-show-műsorvezetője, aki adásaival sokak szerint megváltoztatta a politika arculatát, a héten ünnepelte hatvanharmadik születésnapját. (2000. 11. 25.)

Larry King, a CNN legendás műsorvezetője és ikonikus riportere 2021. január 23-án, 87 évesen elhunyt. Nem sokkal korábban Covid-19-el szállították kórházba, de halálának pontos okai nem ismertek.

"Egész életemben műsorvezetőnek készültem. Soha semmi más nem akartam lenni. Ötévesen már a rádióról álmodoztam. Amikor feltalálták a televíziót, akkor televíziózni akartam. Ott álltam a tükör előtt, és ezt gyakoroltam: Jó estét kívánok. Önök a CBS rádióadását hallják." 

Larry King immáron több mint negyven éve üdvözli nap mint nap hallgatóit és nézőit. "Minden idők legjelentősebb talk-show-házigazdája", a "mikrofon nagymestere" fáradhatatlan kíváncsisággal teszi fel kérdéseit a valóságos kis birodalommá növekedett Larry King Live című műsornak otthont adó stúdióban. Pályafutása során több mint 40 ezer interjút készített. Larryt mindenki érdekli: szerinte minden ember érdekes – jóllehet vannak, akik egy kicsit érdekesebbek másoknál.

"Nem tudom, honnan jön ez a kíváncsiság, azt viszont tudom, hogy kifogyhatatlan. Ugyanannyira érdekel ma este Bobby Knight, mint ahogyan tegnap érdekelt George Bush, vagy ahogy holnap érdekelni fog Al Gore." 

Talán ez az oka annak, hogy meghívottjai hosszú listáján olyan nevek szerepelnek, mint Bill és Hillary Clinton, Mihail Gorbacsov, Jasszer Arafat, Margaret Thatcher, Nelson Mandela, Eleonor Roosevelt vagy éppen Szlobodan Milosevics bátyja. A sztárvilág szintén szép számban vonultatta fel képviselőit Larry műsorában: Barbra Streisand, Eric Clapton, Al Pacino, Eli-zabeth Taylor, Frank Sinatra mind örömmel hagyták faggatni magukat. Larryt azonban nem csak a politika vagy Hollywood érdekli: vendége volt már a népszerű evangélista, Billy Graham, vagy Dr. Martin Luther King, Malcolm X és a dalai láma is. Az egyetlen, aki eddig nem állt kötélnek, II. János Pál pápa volt. 

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!