CNN: A demokraták tényszerűségét nem ellenőrizzük, mert „nem hazudnak úgy, mint Trump”
Chris Cuomo, a csatorna műsorvezetője élő adásban ismerte el a kettős mércét
CNN: A demokraták tényszerűségét nem ellenőrizzük, mert „nem hazudnak úgy, mint Trump”

Forrás: Youtube/CNN

2020. 08. 27.
A CNN épphogy befejezte a republikánus konvenció első napjának közvetítését, mikor a műsorvezető, Chris Cuomo védelmébe vette a liberális televízió csatorna republikánus rendezvény beszédeit érő hitelesség-ellenőrzések hatalmas számát a múlt heti demokrata konvencióval szemben. 

Chris Cuomo és Don Lemon, a CNN két sztárműsorvezetője, kiknek nevéhez számos botrányos kijelentés is kötődik, a közvetítés után vitatták meg egymással, miért is alkalmazzák a "fact-checket", azaz a médiában tett kijelentések tényszerűségének ellenőrzését nagy arányban a republikánus oldallal szemben, míg a demokratákkal szemben nem így járnak el. 

 Cuomo azzal érvelt, hogy a republikánusok és Trump elnök „rászolgált” a hihetetlenül magas számú tényellenőrzésekre, tekintve „mennyit hazudnak” a demokratákhoz képest. 

„Az emberek azt mondták, hogy nem ellenőrizgetjük a demokraták mondanivalójának tényszerűségét. Ők nem hazudnak, úgy, ahogy Trump teszi. A politikusok hazudnak? Természetesen mindkét fél érintett… De nem úgy, mint Donald Trump. Senki sem hazudik úgy, ahogy ezt az ember teszi, tette, és tenni fogja, olyan szinten, amit soha nem láttam a politikai szférában. Tehát – hazudik önöknek”

- jelentette ki Cuomo Lemonnak, kinek nagy port kavaró, Jézussal kapcsolatos hazug kijelentéseiről a korábban itt írtunk. 

A CNN sztárműsorvezetője, Don Lemon az utóbbi időben botrányt botrányra halmoz. Legutóbb kollegájával Obamát vizionálták a Mount Rushmore-ra, most azt sikerült megfejteni, hogy Jézus Krisztus nem is volt tökéletes, amikor itt járt a Földön. Chris Cuomo pedig a járvánnyal kapcsolatban korábban sietett leszögezni, hogy az emberek bízzanak magukban, "nem kell segítség onnan fentről".

A liberális csatorna műsorvezetői ezzel tehát világossá teszik, elméletben tisztában vannak vele, hogy mindkét oldalon használják a hazugságot, mint eszközt, de ők tudatosan csak az egyik oldalon kívánják ezt „leleplezni”, mert, és ezt higgyük el nekik, „Trump nem egyszerűen HAZUG, hanem a legrosszabb fajta…”. 

(Disrn/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!