Dávid és Góliát: a CNN után a Posttal is megegyezett a "rasszista grimaszért" meghurcolt diák
Nick Sandmann persorozatot indított a főáramú média képviselői ellen
Dávid és Góliát: a CNN után a Posttal is megegyezett a "rasszista grimaszért" meghurcolt diák

Forrás: Instagram/Kaya Taitano

2020. 07. 27.
Pénteken megegyezésre jutott a Washington Posttal az ellenük indított 250 millió dolláros perben Nick Sandmann katolikus, Trump-párti diák, akit 2019-ben egy indián állítólagos megszégyenítéséért hurcolt meg az amerikai főáramú média.

Sandmann 18. születésnapján tweetben osztotta meg a győzelem hírét. Az egyelőre nem világos mekkora összegben egyezett meg az újság a fiúval.

“2019 február 19-én 250 millió dolláros rágalmazási pert indítottam a Washington Post ellen. Ma 18 lettem és a WaPo-val megegyezésre jutottunk,”

 

- írta, majd megköszönte mindenkinek a rengetek támogatást a harcban, mely ezzel a megegyezéssel még távolról sem ért véget.

 

 

Ez a konzervatív második győzelme az összesen 800 millió dolláros harcban számos főáramú médiaorgánum, többek között a Washigton Post, a CNN, az ABC, a CBS, a The Guardian, a The Hill és az NBC ellen. 

A CNN még januárban állapodott meg Sandmannel egy különálló, 275 millió dolláros követelést illetően. 

Sandmannt és covingtoni osztálytársait azután démonizálta a liberális médiaóriások többsége, miután egy abortusz-ellenes felvonulás után „Make Amerika Great Again” sapkában mosolyogtak, míg az ellentüntetők kiabáltak rájuk. 

Az akkor 16 éves fiút egy őslakos amerikai aktivista Natan Phillipssel kapcsolatos „incidens” kapcsán vette elő a CNN, miután állítólag rasszista motívumból „gúnyosan mosolygott” az előtte doboló indián férfira.Az incidens után számos riporter azon gúnyolódott, hogy Sandmann arca a „legütnivalóbb” Amerikában, saját katolikus püspöke „odadobta a farkasoknak”, iskolája felfüggesztette, és több konzervatív lap is „bigottnak bélyegezte”. A főáramú média igyekezett „lekaraktergyilkolni” a fiút egyetlen mosolyért, melyet „MAGA” sapkában „követett el” a „fehér, konzervatív, sőt életpárti és Trump-támogató” diák. 

Később, miután kvázi az egész ország előtt meghurcolták őket, nyilvánosságra hozott felvételek szerint éppen a covingtoni diákok voltak azok, akiket zaklattak a helyszínen. 

Nick Sandmann azonban nem hagyta annyiban, pereket indított, és kiderült, a tények még mindig számítanak a hangulatkeltéssel szemben. 

Egy másik tweetjében Sandmann „figyelmeztető lövést adott le” a Twitter vezérigazgatója Jack Dorsey irányába. 

“Megegyeztünk a WAPO-val és a CNN-nel, de a harc még nem ért véget. Kettő pipa, még 6 van hátra. Nem kell sokat várnod @jack.”

 

 

(Washington Post/Hetek)

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti:

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!