hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A nagy CNN-bukta
Amikor a politikai bigottság a profikat is felőrli

2017. 06. 29.
Nehéz heteken van túl a hírmédia hajdani műfajteremtő zászlóshajója, a CNN. Büszkeségük, a tényfeltáró újságírással foglalkozó szerkesztőség vezetője, valamint két neves munkatársa volt kénytelen távozni, miután alaptalannak bizonyult a cikk, amelyben Trump elnök egyik vezető munkatársa és egy orosz befektetési alap közötti kapcsolatról és az emiatt indított szenátusi vizsgálatról tudósítottak. A történet látszólag tökéletesen alátámasztotta a közismert gyanút, miszerint a Fehér Ház ezer szállal kötődik Vlagyimir Putyinhoz és a Kreml ügynökeihez. Egy probléma volt: a CNN nem tudta állítását egyetlen forrással sem alátámasztani. A sztori bukása bearanyozta Trump napját.

„Wow, a CNN-nek vissza kellett vonnia az egyik nagy »Oroszország-sztoriját«, és 3 alkalmazottjának le kellett mondania. Mi a helyzet a többi kamu hírrel, amit terjesztenek? ÁLHÍREK [FAKE NEWS]!” – tweetelte diadalittasan Trump, majd egy újabb 140 karakteres üzenetben hozzátette: „A Fake News CNN nagy vezetőségi átalakításokra készül, most, hogy lebuktak, miután hamisan tolták a kamu orosz sztorijaikat. Zuhan a nézettség!”

A CNN a fenti kaján Trump-üzenetből csak a nézettségi adatokra vonatkozó kijelentést tudta cáfolni (állításuk szerint a hírcsatorna történetének legsikeresebb második negyed­éve zárul most), a többi fájdalmasan talált, süllyedt. De mi is történt?

Az ügy maga

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!