Ezt tanítja a CNN: "Jézus nem volt tökéletes"
Ezt tanítja a CNN: "Jézus nem volt tökéletes"

Forrás: CNN képernyőfotó

2020. 07. 09.
A CNN egyik sztárműsorvezetője, Don Lemon az utóbbi időben botrányt botrányra halmoz. Legutóbb kollegájával Obamát vizionálták a Mount Rushmore-ra, most azt sikerült megfejteni, hogy Jézus Krisztus nem is volt tökéletes, amikor itt járt a Földön. 

A csatorna műsorában valahonnan onnan sikerült elindulni, hogy a nemzet alapító atyái nem voltak tökéletesek az emberi bukott természet miatt. Aztán innen kanyarodtak odáig, hogy a "békés tüntetők" eme tökéletlenség miatt rongálták meg nem csak a konföderalista tábornokok szobrait, hanem az abolicionista (rabszolga felszabadításért küzdő) vezetőkét és még egykori rabszolgák emlékműveit is. 

"Ezek azok a párbeszédek, amiket le kell folytatni. És igen, elég nagy a zűrzavar. Néha az emberek nem gondolkodnak azon, hogy milyen szobrot döntenek éppen le. Rendben."

- kezdődik a remek okfejtés. Majd később így folytatódik: 

"De itt a lényeg: Jézus Krisztus, ha benne hiszel például, tehát Jézus Krisztus, kétségkívül nem volt tökéletes, amikor itt volt a földön. Akkor miért istenítjük annyira az országuk alapítóit, akik közül többnek volt rabszolgája?... Nem tökéletesek. Nem tökéletesek. Éppen ezért fel kellene hagynunk az istenítésükkel."

A CNN műsorvezetőjének azért legalább annyival illett volna tisztában lennie, - ha már az LMBT jogokkal és a "rendszerszintű rasszizmus" minden elemével olyannira képben van, - hogy a kereszténység hite szerint Jézus Krisztus tökéletes emberi lény volt, és az mind a mai napig. 

A Bibliában is ezt lehet olvasni: Péter apostol a levelében írja, hogy nem követett el bűnt, míg a Zsidókhoz írt levélben pedig azt olvashatjuk, hogy "tökéletes volt", így lehetett csak az üdvösség szerzője mindazokra nézve, akik neki engedelmeskednek. Pár fejezettel később már egyesen azt írja a Szentírás, hogy "szent, ártatlan, szeplőtelen, bűnösöktől elválasztott" volt. 

Reméljük egyszer Don Lemon is eljut erre az istenismeretre. Jobban járna ő is, és a CNN nézői is. 

S ha már itt tartunk, a csatorna másik arca is tanúsíthatna egy kis istenfélelmet, ha már katolikusnak vallja magát. A minap Chris Cuomo arra oktatta a CNN nézőit, hogy magukban bízzanak és fogjanak össze, "nincs szükség segítségre onnan fentről". Hasonlóan öntelt nyilatkozatot sikerült tennie testvérének, Andrew Cuomonak, aki történetesen New York állam kormányzója. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!