hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.10.04. (XXIII/40) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Miért nem beszélünk Bidenről?

Mielőtt Donald Trump a végére járhatott volna Joe Biden és fia súlyos ukrajnai manipulációinak, a demokraták gyorsan elindították ellene a vádemelési eljárást. egyértelműen az elnök nyakába varrnák saját indulójuk botrányát.

A felejtés bére

Fekete ruha, fedett fő, imasál és nagy szakáll – a haredi életmód egyre nagyobb botránykő Izraelben. A szekuláris alapon létrejött államban egyesek inkább szövetkeznének arabokkal, mintsem a dinamikusan erősödő, mélyen vallásos irányvonalat képviselő testvéreikkel.

Belföld

Becsülettel a hazáért

Aulich Lajos az Aradon kivégzett „13 honvédtábornok” egyike volt. Görgei Artúr, a tavaszi hadjárat fővezére a legképzettebb és legmegbízhatóbb tábornokának tartotta a szabadságharc egyik legrokon­szenvesebb személyiségét. (2019.10.04.)  

Vágyálom vagy valóság?

Tarlós István és Karácsony Gergely küzdelmét több közvélemény-kutató is szorosra méri, míg mások pont az ellenkezőjét állítják. Egyszerre a két állítás nem lehet igaz: felmerül, kinek lehet hinni, egyáltalán mérhető-e a közvélemény?

Hit és értékek

Ateista jövőt várnak a liberálisok

Ateista „ébredés” zajlik Amerikában – állítja egy szeptember végén megjelent tanulmány. Derek Thompson szerint az Egyesült Államokban ma már a felekezethez nem tartozók jelentik a meghatározó erőt. A Hetek interjút készített a szerzővel, és utánajárt, tényleg vereségre áll-e a kereszténység az Egyesült Államokban?

HÁTTÉR

A holokauszt megértéséhez nincs megfelelő életkor

Lea díjazott animációs filmjei és kiállításai ugyanúgy bejárták a világot, ahogyan ő maga. A Topolyai Múzeumban fellelhető kiállításának középpontjában nagymamája holokauszt-emlékeinek feldolgozása áll. Beszélgetés a vajdasági zsidók történetéről és az emlékezés fontosságáról.

KÁVÉSZÜNET

Ártatlan lövöldözés

Mai világunkban, ahol a teljes gaming iparág értékét 152 milliárd dollárra becsülik, a játékok pedig sok esetben erőszakos cselekményeket tartalmaznak, egyre gyakrabban kerül napirendre a kérdés: valóban minden videojátékos egy potenciális támadó lenne? A helyzet ennél jóval árnyaltabb.

Agy + CTRL

Mark Zuckerberg bejelentette, hogy felvásárolt egy emberi gondolatok és idegi jelek számítógépek általi olvasásának lehetőségét kutató startupot, a CTRL Labsot. Az emberi agy kódjának „feltörése” régóta foglalkoztatja a tudományt. Kérdés, hogy veszélyben van-e a gondolati szabadság, ha ezt sikerül megtenniük.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!