hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Agy + CTRL

2019. 10. 03.
Mark Zuckerberg bejelentette, hogy felvásárolt egy emberi gondolatok és idegi jelek számítógépek általi olvasásának lehetőségét kutató startupot, a CTRL Labsot. Az emberi agy kódjának „feltörése” régóta foglalkoztatja a tudományt. Kérdés, hogy veszélyben van-e a gondolati szabadság, ha ezt sikerül megtenniük.

Az emberi agy 4 HD film méretével megegyező adatot generál másodpercenként. „Az a gond, hogy a beszéd, ami a legjobb módszerünk ennek a rengeteg információnak a közvetítésére, mindössze egy ’80-as évekbeli »betárcsázós« modem kapacitásával rendelkezik” – vélekedett 2017-ben a Facebook alapítója. Túl nagy a különbség, így az ember nem képes a saját gondolatait hatékonyan közölni.

Ezzel az üzenettel az akkor futó Facebook-fejlesztői konferencia egyik nagy bejelentésére, az Agy-Számítógép Interface (BCI, Brain Computer Interface) fontosságára hívta fel az emberek figyelmét a fiatal milliárdos. Azt ígérte, hogy ezt a problémát orvosolni szeretné, és újra forradalmasítja a világot. Az emberek globális hálózata után a következő lépésnek az elmék globális hálózata tűnt.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!