hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vágyálom vagy valóság?

2019. 10. 03.
Tarlós István és Karácsony Gergely küzdelmét több közvélemény-kutató is szorosra méri, míg mások pont az ellenkezőjét állítják. Egyszerre a két állítás nem lehet igaz: felmerül, kinek lehet hinni, egyáltalán mérhető-e a közvélemény?

Kicsivel több, mint egy hét van hátra az önkormányzati választásokig, ahol polgármesterek mellett a helyi képviselőtestületek tagjaira voksolhatunk. A szavazatokért a verseny itt is egészen az urnák lezárásáig tart. A politikusok küzdelmével párhuzamosan a közvélemény-kutatók is megmérettetnek: kinek volt a legmegbízhatóbb az előrejelzése?

Hitelességi kérdés

A közvélemény-kutatás mint szakma eredetileg azért született, hogy a kiszámíthatatlannak tűnő közhangulatot számszerűsítse, azaz a valóságot bemutassa.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!