Nem Isten állította meg a járványt, hanem mi!
Andrew Cuomo a sajtótájékoztatója után a CNN-en is keményen fogalmazott
Nem Isten állította meg a járványt, hanem mi!

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 16.
Andrew Cuomo New York-i kormányzó a hétfői sajtótájékoztatóját beszélt arról, hogy mit mutatnak a számok, és hogyan értékeli a döntéshozók teljesítményét. 
 
New York városa jelenleg a világon a koronavírus-járvány egyik legkeményebb gócpontja, az államban összesen 218 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, a világon elhunyt 141 ezer áldozat közül több mint 16 ezer itt veszítette az életét.
 
A városban rögzített képsorok nagy drámát mutatnak: mobilkorház a Central Parkban, lefagyott pénzügyi központok, kötelező maszkhordás a városban, 9/11 óta nem látott drámai áldozatszám és a közösségi oldalakon elterjedt felvételek a markolókkal pakolt koporsókról.
 
Számos amerikai államban és világszerte különböző országokban még az államfők is Istenhez fordultak, hogy kérjék a szabadulást, segítséget odafentről. Így tettek például Iowában és Dél-Dakotában is (Ghánától Magyarországig is az egész világon), de írtunk a Donald Trump által kihirdetett imanapról is korábban. 
 
 
Andrew Cuomo kormányzó azonban, aki magát amúgy római-katolikusnak vallja, egészen más álláspontra helyezkedett. Ahogyan a drámaian emelkedő fertőzésszámok elkezdtek meg-megtorpanni, hétfőn a sajtótájékoztatóján fejtette ki, hogy a járványgörbe ellaposítása a közvetlen eredménye azoknak az intézkedéseknek, amelyeket érvénybe léptettek. "Azt mondtam, hogyha hülyeséget csinálunk, az látszódni fog a holnapi számokban. Úgy tűnik most, hogy a legrosszabbat sikerült elkerülni, túl vagyunk a legnehezebb időszakon, hacsaknem valami rendkívüli hibát vétünk."
 
Ezután így fogalmazott:
 
"A számok csökkenni kezdtek, mert mi lenyomtuk a számokat. Nem Isten érte el ezt. Nem a hit érte el ezt. Nem a végzet érte el ezt. Rengeteg fájdalom és szenvedés érte el ezt... Ez így működik. Ez matematika. S ha ezt nem folytatjuk, akkor a számok ismét felfelé fognak kúszni. Az pedig tragédiát jelentene."
 
Ezt a véleményét a CNN műsorvezetőjének, Alisyn Camerotának is megerősítette. 
 
"A mi viselkedésünk állította meg a vírus terjedését. Nem Isten állította meg a vírus terjedését. S éppen ezért amit teszünk, ahogy viselkedünk, fogja meghatározni, hogyan terjed a vírus."
 
 
(Nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!