Mémcunamit indított a CNN újabb kínos bakija
Kenosha lángoló utcái előtt "heves, de többnyire békés tüntetőkről" szólt a szalagcím
Mémcunamit indított a CNN újabb kínos bakija

Forrás: Youtube/CNN

2020. 08. 28.
Gúny és mémáradat követte a CNN Jacob Blake lelövését követő wisconsini erőszakos zavargásokról szóló riportját, miután a körülmények ellenére továbbra is ragaszkodtak ahhoz, hogy „többnyire békés” helyzetről van szó. 

A keddi riportban a csatorna „heves, de többnyire békés” jelzővel illette a tüntetőket, miközben egy egyértelműen általuk lángba borított épület égett a háttérben. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a wisconsini Kenoshában kedden folytatódtak az erőszakos tüntetések és a gyújtogatások, amelyek vasárnap kezdődtek; a megmozdulásokat és az erőszakot az éjszakai kijárási tilalom sem csökkentette. A Michigan-tó délnyugati részénél fekvő városban az afroamerikaiak üzleti negyedét csaknem teljesen lángba borították, boltokat fosztottak ki és járókelőket támadtak meg.

Az égbekiáltó, és rendkívül mulatságos ellentmondás azóta meghódította a Twittert, és több videó és elképzelt szalagcím is született a szituáció illusztrálására. 

James Lindsay amerikai jobboldali író például a CNN riportere mögé a Titanikot vágta be a következő felirattal: „Az óceánjáró elsó útja többnyire sikeres volt” 

Egy másik gúnyos szalagcíme pedig egy összeomlott híd képe előtt hirdette: „Problémák merültek fel egy strukturálisan többnyire szilárd híddal kapcsolatban”.

Egy keresztény szatirikus híroldal, a Babylon Bee összeállítást is közölt „14 többnyire pontos CNN szalagcím az elmúlt 6 ezer évből” címmel, a következő kép és vezető „hír” társaságában: „Vizes, de többnyire békés árvíz pusztította el a földet” az özönvizet ábrázoló képpel a háttérben.

 

„A CNN az idők kezdete óta mindig fontos sztorikat hajszol, és többnyire soha nem ferdíti el őket. Átnyálaztuk a csatorna archívumát és erre a 14 szalagcímre leltünk, amik az emberiség történelmének legjelentősebb eseményeiről való beszámolóikat kísérték. Valóban az igazság és az őszinteség bástyái az újságírásban.”

- írta az oldal

Néhány szalagcím a válogatásukból:

Kr. e. 2348: Vizes, de többnyire békés özönvíz pusztította el a Földet
Kr. e. 1025: Dávid többnyire fájdalommentes egészségügyi beavatkozás keretében körülmetélt 200 filiszteust
Kr. u. 33 : Többnyire békés tömeg követelte Jézus keresztrefeszítését 
Kr. u. 79 : Kitört a heves, de többnyire alvó Vezúv 
1235 : Dzsingisz Kán többnyire békés invázió keretében megtámadta Kínát
1347 : Békésen ölt meg milliókat a fekete halál, Trump a felelős
1453 : Felszabadította Konstantinápolyt a többnyire béke vallása
1937 : Többnyire kellemesen repült a Hindenburg 
1945 : Két, többnyire békés atombombát dobott Amerika Japánra 
1959 : Többnyire nem haltak éhen kínai polgárok a Nagy Éhezés idején 
1986 : Többnyire nem robbant fel a csernobili atomreaktor

Egy másik Twitter-felhasználó a zavargások felelőseit mosdató magatartásra a következő humoros bejegyzéssel világított rá: „Egészséges demokrácia jele, hogy a tüntetők békésen téglákkal dobálhatják a rendőrséget, és épületeket égethetnek le békés módon”.

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!